Aangepaste coronamaatregelen!

Op basis van de vanaf zondag geldende nieuwe coronaregels van de Rijksoverheid, hebben de Nederlandse bisschoppen de protocollen aangepast. Voor ons betekent dit het volgende:

• Samenzang is weer mogelijk!
  • De 1,5 meter regel vervalt, maar we vragen wel gepaste afstand te houden, omdat er niet naar een coronapas zal worden gevraagd.
  • Om gepaste afstand mogelijk te maken zullen we voorlopig hooguit 70 % procent van het maximaal aantal zitplaatsen gebruiken.
  • De collecte houden we bij het uitgaan van de kerk.
  • De communieschermen blijven, het ontsmetten van de handen ook. We gebruiken het eucharistisch pincet niet meer. We ontvangen de communie alleen op de hand, nog niet op de tong.
  • De wijwaterbakjes blijven voorlopig nog leeg.
  • Reserveren is vanaf oktober niet meer mogelijk. We registreren ook niet meer de aanwezigen.

Lees hier de berichtgeving van de Nederlandse bisschoppen.

Nota bene: de pandemie is nog niet voorbij. We dienen nog steeds voorzichtig te zijn en elkaar de ruimte te geven. We vertrouwen er op dat we hier allemaal aan meewerken.

Klik hier voor alle informatie over de vieringen in verband met COVID-19

In het overzicht hieronder staan de vieringen voor de komende tijd in onze parochie. De adressen van de locaties staan onder de vieringentabel.

(onder voorbehoud van wijzigingen)

Locaties:

Bolsward Basiliek Grote Dijlakker 7