Elfstedentocht met de Samenleesbijbel
zondag, 22 mei 2016 19:13

Zaterdag 28 mei, 12:00uur in St. Franciscuskerk

Aanstaande zaterdag 28 mei is langs de Elfstedenroute op 13 plekken in de provincie van alles te doen en te beleven rond de Samenleesbijbel. Samen: ouders en grootouders met kinderen/ kleinkinderen.
Je kunt in Hidaard met een herder mee om zelf psalm 23 te ervaren, wandelen langs de stadsmuur van Sloten (met schutterij en echt kanon!) en het verhaal van de muren van Jericho horen, schilderen rond het verhaal van de wonderlijke visvangst in Hindeloopen (onder leiding van een echte schilder), met Jona het schip in in Heeg,  teveel om op te noemen!
In Bolsward is om 12 uur in de St. Franciscuskerk een workshop over Abraham. Er komt een echte verhalenvertelster en we gaan samen met een kinderkoor en een blazersensemble samen twee liedjes uit de Samenleesbijbel leren en verder lekker zingen. Je bent van harte uitgenodigd om hier zo maar even binnen te lopen, of je aan te melden op www.bijbelgenootschap.nl/geef-op-elfstedentocht/

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

 
Een wonder van een reis
maandag, 16 mei 2016 00:00

Parochianen samen met bisdom op bedevaart

In de meivakantie zijn we met ruim vijftig mensen uit onze parochie op bedevaart naar Lourdes geweest. Vanuit het hele bisdom waren we met zo’n 460 pelgrims, die met zes bussen en één vliegtuig naar Lourdes reisden. We kunnen terugkijken op een geweldige reis met heel veel bijzondere momenten.
Lees meer...
 
KVG Bolsward zegt het met bloemen
maandag, 25 april 2016 00:00

De slotavond van het KVG Bolsward voor het seizoen 2015/2016 op 20 april staat in het kader van bloemen en hun betekenis. Na de opening door voorzitter Clara Bakker met een gedicht over bloemen, krijgt Mevrouw Betty Edens het woord. Zij houdt een lezing over “Bloemen van de wieg tot het graf”. Zij is geïnteresseerd geraakt in bloemen doordat zij bij de groep liturgische bloemschikkers kwam.
Iedereen kent de uitspraak: zeg het met bloemen. Maar wat zeg je met bloemen ? Bloemen zijn bedoeld als troost, om iemand te bedanken, een liefdesuiting, ze worden gebruikt als versiering, bijvoorbeeld in de kerk of bij een processie (jasmijn of violieren), bij een feest of als welkom (denk aan dennenappels op een hek van een kerk).
Lees meer...
 
7 mei: Rommel- en boekenmarkt "Rûn de tsjerke"
donderdag, 21 april 2016 00:00

30 april ophalen spullen!

Zaterdag 7 mei staan de kramen weer rond de Werenfriduskerk aan het Noard in Workum . De vele boeken staan in de kerk. U bent welkom van 9.00 uur tot 14.00 uur. Toegang is gratis.
De spullen zijn gesorteerd. Dat maakt het waarschijnlijk wat gemakkelijker om te vinden wat u zoekt. De opbrengst is voor de Werenfriduskerk.

In de maanden juni, juli en augustus gaan we door met de verkoop in de toren bij de grote ofwel Getrudiskerk midden in Workum. Vrijwilligers staan daar van maandag tot en met zaterdag ’s middags klaar om zo geld bijeen te brengen voor het Liliane Fonds en onze kerk.
U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in deze bijzondere locatie.

Een week eerder dwz   zaterdag 30 april rijden een aantal mannen rond om spullen bij u op te halen die u overhebt.  Hiervoor kunt u bellen naar een van de volgende nummers: 543451 - 542304 – 540064.
De overgebleven goederen  moeten wij zelf afvoeren en de kosten zijn ook voor ons. Wij kunnen heel veel spullen gebruiken maar moeten daarom nee zeggen tegen tv’s, oude computers, grote meubels,  bedden en matrassen.   Hopelijk hebt u begrip hiervoor en wilt u ons steunen om onze rommelmarkt weer tot een succes te maken. De opbrengst is net als de voorgaande jaren geheel bestemd voor onze  Werenfridus kerk Workum.
Bij voorbaat dank,

de rommelmarktcommissie.                


 
Geen AZC in Witmarsum
woensdag, 20 april 2016 19:59

Verkoop kerk gaat niet door

Vanuit het bisdom hebben we informeel begrepen dat de bisschop na de diverse adviesorganen en ook een aantal van onze parochianen gehoord te hebben, positief staat tegenover onze plannen in Witmarsum. Zodra het besluit omtrent de komst van het AZC definitief zou zijn, mochten we de machtiging en het bijbehorende decreet tegemoet zien. Helaas komt dit besluit er niet.

De projectontwikkelaar, Tom Genee, heeft na overleg met het COA, besloten niet meer betrokken te willen zijn bij de vestiging van een AZC te Witmarsum. De vaak heel onprettige reacties op zowel de komst van het AZC als jegens diverse betrokken personen hebben de haalbaarheid van het project in met name immateriële zin ondergraven. Er komt dus geen AZC in Witmarsum. De verkoop van de kerk gaat niet door.

Als parochie en betreffende locatie zijn we terug bij af. Een geweldige kans om ons zo geliefde kerkgebouw voor de toekomst veilig te stellen en een gelegenheid om met mooie ruimten dienstbaar te zijn aan de samenleving is voorbij gegaan. Het bestuur zal zich met de locatieraad beraden op de toekomst. Het ligt voor de hand dat we hierover ook gaan spreken met de burgerlijke gemeente.

Parochiebestuur

 
13 april: Omgekeerd huisbezoek in Witmarsum
woensdag, 06 april 2016 00:00
Wie maar wil is van harte uitgenodigd om op 13 april aanstaande mee te doen aan het omgekeerd huisbezoek in Witmarsum. Omstreeks half 10 staat de koffie in ’t Arkje klaar, en om 10 uur beginnen we ons gesprek.
Het thema is deze keer: barmhartigheid. De paus heeft de periode van 8 december 2015 tot 20 november 2016 uitgeroepen tot Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Wat houdt dat eigenlijk allemaal in, waar denkt de Kerk aan als het om barmhartigheid en heilig Jaar gaat, en waar denken wij aan?
Als het eenmaal half april is, weten we waarschijnlijk ook wat de gemeente besloten heeft over het voornemen om in Witmarsum een AZC te vestigen – misschien wordt ons gesprek wel heel concreet! Pastor Ten Wolde hoopt velen van u te mogen begroeten.
 
Geestelijk boeket bij Omroep Súdwest
maandag, 04 april 2016 00:00
Geestelijk Boeket is verzoekplatenprogramma van Gewijde Muziek van de Omroep Súdwest. Het wordt op maandagavond tussen 19.00 – 20.00 uur wordt uitgezonden.
In de uitzending  van Gewijde Muziek worden liederen (op verzoek)gedraaid zoals liederen uit het liedboek voor de kerken, liederen uit de bundel van Johannes de Heer en uit de Opwekkingsbundel. In het programma is ook ruimte voor een gedicht of een korte meditatie. Er is een ruime keus in Gewijde Muziek aanwezig.
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 58