Nieuws

Wanneer lopen met Sint Maarten als 11 november op een zondag valt?

Sint Maarten valt dit jaar op zondag. Hierdoor weten veel mensen niet wanneer de kinderen Sint Maarten kunnen lopen: op zondag, of juist daarom niet op zondag, maar op maandag of zaterdag?
In de Rooms-Katholieke zou het voor de hand liggen om de viering te houden op de vooravond van het feest, dus de zaterdag.
Dit is natuurlijk slechts een leidraad, plaatselijke gewoontes en afspraken kunnen anders zijn!

KVG BOLSWARD opent het seizoen 2018/2019

Op maandag 15 oktober 2018 opent KVG Bolsward het nieuwe seizoen. We beginnen met een viering van woord en gebed, waarbij mevrouw Nelleke ten Wolde onze voorganger is. Zij vertelt ons over de drie Theresia’s, die een belangrijke plaats innemen in haar leven en die ze ons graag als voorbeeld wil stellen. Ze wenst ons na de zegen een goed seizoen toe met veel aandacht voor elkaar.

Lees meer...

Allerheiligen en Allerzielen

Donderdag 1 november en vrijdag 2 november vieren we Allerheiligen en Allerzielen. Het hoogfeest van Allerheiligen vieren we donderdag 1 november om 19:00 uur met de hele parochie in de Sint Franciscusbasiliek in Bolsward.

De gedachtenis van Allerzielen vieren we vrijdags om 19:00 uur in onze kerken in Workum, Witmarsum en in de basiliek in Bolsward. In Makkum gedenken we de overledenen in de communieviering op zondag 4 november.

 

Vieringen binnenkort