Foto's van het kerstspel
zondag, 27 december 2009 00:00

De foto's die genomen zijn van het kerstspel zijn te bewonderen via onderstaande link.
Tijdens de viering werd gezegd dat de foto's na besteld konden worden maar dat was niet de bedoeling. De foto's staan in het grote formaat op internet en kunnen daar zo vanaf gehaald worden. Men kan zelf eventueel via picasa de rode ogen weg werken.

http://picasaweb.google.nl/labbolsward2/Kerstspel?authkey=Gv1sRgCPOdsZuPo5HF9wE#


 

 
Katholieke jongeren verkleinen hun voetafdruk
donderdag, 19 november 2009 00:00

Zo’n twintig jongeren van de St. Franciscusparochie hebben zich op zondag 15 november verdiept in de invloed die hun levensstijl heeft op de wereld. De jongeren namen deel aan de landelijke actie DiaconAction, waarin jongeren zich inzetten voor hun medemens.

alt

Lees meer...
 
Open kerk 2009
woensdag, 04 november 2009 00:00

2009 was voor OPEN KERK een bijzonder jaar. De kerk bestond 75 jaar en stond daardoor extra in de belangstelling. In het Titus Brandsma Museum was en is een tentoonstelling ingericht onder de titel HUIZEN VAN LICHT EN STEEN waarin onze kerk centraal staat.

alt

Dit jaar deden we voor het eerst officieel mee aan Tsjerkepaad, samen met ongeveer 250 andere Friese kerken. Op OPEN MONUMENTENDAG mochten we 304 bezoekers verwelkomen, zodat we op de open middagen van dinsdag tot en met zaterdag tussen 1 mei en 1 oktober 2630 bezoekers konden begroeten. Hierbij zijn niet meegeteld de honderden die op andere tijden van openstelling van de kerk de kerk met een bezoek hebben vereerd. Er zijn ook honderden foto’s gemaakt, vooral van het interieur.

Op Bolletongersdei hebben de 20 vrijwilligers onder het genot van een kop koffie of een glas thee dit seizoen afgesloten. De meeste toeristen zijn vertrokken en het wordt ook weer te koud om enkele uren stil te zitten in de niet verwarmde kerk. Bijna allemaal hebben ze ook weer toegezegd volgend jaar weer present te zijn. De waardering was namelijk groot wat ook blijkt uit de bloemlezing uit het gastenboek van dit jaar.

  • onze adem stokte toen we hier binnen kwamen
  • mooie kerk, hier ben ik voor de elfstedentocht, mijn man reed hem 20 keer, maar is helaas overleden. Nu steun ik mijn zoon die al voor de 15e keer meedoet. Vind het fijn om hier even binnen te zijn.
  • Geweldig als de zon door de glas in lood ramen valt; hoe stil het hier kan zijn
  • Leuk om deze Art Decokerk te zien. Ook het grachtje dat er onder door loopt is apart.
  • Wat een adembenemende rust straalt deze kerk uit. Diep onder de indruk.
  • Wat een mooie kerk en de fijne uitleg en gastvrijheid. De rust die hier hangt is heel fijn, dank je wel.
  • Schitterend gebouw, prachtige “sobere” kerk, (moet ik als protestant natuurlijk even kwijt!)

Wij als vrijwilligers waren er zelf vaak stil van.

M.C.Krijnsen, coördinator.


 

 
12 september: Vrijwilligersdag 2009
dinsdag, 25 augustus 2009 00:00

Zaterdag 12 september zal in het teken staan van de vrijwiliigersdag.

Het doel van deze vrijwilligersdag is: elkaar te ontmoeten als vrijwilligers van deze parochie, samen kijken naar de toekomst van deze parochie en elkaar te bemoedigen. Bovendien willen de pastores en het bestuur met deze dag de vrijwilligers ook bedanken voor hun grote inzet voor de parochie. Want er zijn veel vrijwilligers die zich inzetten voor de voortgang van de parochie. Als het goed is hebben alle vrijwilligers via de besturen of coördinatoren een uitnodiging gekregen voor 12 september. De organiserende werkgroep hoopt daarom dat er ook veel vrijwilligers naar deze vrijwilligersdag komen. Voor deze vrijwilligersdag wil de kerkopbouwwerker van het bisdom, de heer Herman Agterhoek, de leiding van de dag op zich nemen. Het programma van de dag zoals het op de uitnodiging staat is iets gewijzigd: de film “as it is in heaven” zal niet worden gedraaid. Dat heeft de organisatie besloten omdat er geen gelegenheid is om de film goed na te bespreken. De organisatie biedt aan om de film op een later tijdstip in het seizoen aan te bieden, met een gesprek erna. Op zaterdag 12 september willen we kijken naar wat we “in huis hebben” in onze parochie om de toekomst mee in te gaan. Er zullen waarschijnlijk verrassende zaken naar boven komen! Verrassende zaken die ons kunnen bemoedigen om positief verder te gaan met elkaar, als sint Francisusparochie Bolsward!.

Het is fijn als zo veel mogelijk vrijwilligers aanwezig zijn, maar voor de catering is het wel belangrijk dat ze weten hoeveel mensen er komen. Vergeet u zich daarom niet voor 1 september op te geven bij het secretariaat: 576998 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 
Vieringen op de dinsdagavond in de St. Franciscuskerk
dinsdag, 25 augustus 2009 00:00

Nu de kerk gerestaureerd is, is er op de eerste en laatste dinsdag van de maand weer een viering in de parochiekerk. De vieringen beginnen om 19.00 uur. De laatste dinsdag van de maand is er een eucharistieviering

De eerste dinsdag is er een Taizéviering. Dit is een oecumenische viering met, voor en door jongeren. Veel jongeren zijn op zoek naar een rustpunt, een moment om even stil te staan (letterlijk) in het druk bezette leven. Deze viering is daar heel geschikt voor. Het is een korte en eenvoudige gebedsviering met veel liederen uit Taizé. Dat zijn meditatieve liederen die meerdere malen herhaald gezongen worden. Ook is er een langere stilte tijdens de viering om de lezing te overwegen of om in gebed te gaan. Of om gewoon stil te staan bij het leven.

De zang zal ondersteund worden door een ad hoc koor en instrumentalisten. Wanneer je daaraan mee wilt doen, kun je je opgeven bij Cecilia Bekema ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ).

Bij voldoende belangstelling kunnen de jongeren na afloop van de gebedsviering in gesprek gaan over de lezing van de dag en/of actualiteit van de week.

Er zijn ook ouderen die graag mee willen vieren: die zijn uiteraard welkom. Maar we nodigen vooral de jongeren uit om te komen mee vieren. Het gesprek is alleen voor jongeren tussen 15 en 25 jaar bedoeld. We starten op 1 september om 19.00 uur. Kom gerust een keertje langs!

 
Solid Friends: een nieuwe activiteit voor jongeren
dinsdag, 25 augustus 2009 00:00

Om de veertien dagen is er een bijeenkomst voor jongeren tussen 15 en 18 jaar. De jongeren van ’t Schakeltje zullen deze bijeenkomsten begeleiden. Centraal staan ontmoeting en gezelligheid.

Door middel van allerlei activiteiten hebben de jongeren een gezellige avond met elkaar. Jongeren mogen hun vrienden en vriendinnen meenemen. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 11 september om 19.30 uur in de parochiezaal. Dan is er een Kick-off party!

Heb je geen uitnodiging ontvangen en ben je tussen 15 en 18 jaar? Mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. (laag streepje na anna) en je krijgt een uitnodiging toegestuurd.

 
Jubileum weekend!
dinsdag, 02 juni 2009 00:00

Eindelijk was het dan zover! Het 75 jarig jubileum van onze prachtige kerk! In het weekend van 8, 9 en 10 mei vierden we het 75 jarig bestaan van onze prachtige kerk.

alt

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 51 52 53 54 55 56 57 58 Volgende > Einde >>

Pagina 57 van 58