Vurig catechese-einde
dinsdag, 12 juni 2012 19:56

altVrijdag 8 juni sloten de kinderen en jongeren het catecheseseizoen gezamenlijk af. De kinderen van de buitenschoolse catechese begonnen om 19.00 uur met spelletjes, de jongeren sloten om 19:30 uur aan. Naast de kerk, uit de wind, werden stokbroodjes en marshmellows gebakken boven een vuur. Koster Anton hield het vuur brandend, pastoor Bultsma leverde nog wat hout voor het vuur nadat hij thuis was gekomen van de viering in Huijlckenstein.

Lees meer...
 
Rome - Veelgestelde vragen
dinsdag, 12 juni 2012 18:44

altWaarom organiseert het bisdom deze reis? Heeft het met de parochiesamenvoeging te maken? Is het niet te duur? Is het reisprogramma niet te vol? Is het voor kinderen en jongeren echt interessant om mee te gaan? Ik ben slecht ter been, kan ik dan ook mee?

Tijdens de informatiebijeenkomsten over de Romereis van het bisdom in oktober komen deze vragen regelmatig aan de orde. Daarom is er nu een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden daarbij. U vindt ze als u  hier klikt.

 
Quo vadis?
vrijdag, 08 juni 2012 10:06

alt

Achtergrondinformatie bij de bisdomreis naar Rome
deel 1

Quo vadis?” “Waar ga je naartoe?” Wij gaan naar Rome! Als bisdom Groningen-Leeuwarden bereiden we ons voor op een pelgrimage naar de Eeuwige Stad. We willen zo het zilveren priesterjubileum van onze bisschop luister bijzetten en de onderlinge banden nog verder verstevigen.

Domine, quo vadis”? Heer, waar ga je heen?”, is volgens de ‘Handelingen van Petrus’ - een heel oud maar niet authentiek geschrift - de vraag die de apostel Petrus aan Jezus stelde op zijn vlucht weg van Rome. Jezus was hem vanuit de andere richting tegemoet gekomen en antwoordde: “Ik? Ik ga naar Rome om gekruisigd te worden”. Waarop Petrus besloot rechtsomkeer te maken en terug te gaan naar de stad. Hij werd gevangen genomen en met de voeten omhoog gekruisigd.

Lees meer...
 
Jongerenreis naar Rome
woensdag, 06 juni 2012 21:25

Bisdomreis naar Rome: een unieke ervaring voor jongeren!

altTegelijk met de bisdomreis naar Rome voor volwassenen in de herfstvakantie wordt er ook een speciale jongerenreis georganiseerd. De afgelopen weken hebben zich bijna 50 jongeren vanuit het hele bisdom ingeschreven, maar er is nog plaats voor meer jongeren!

De jongerenreis wordt een bijzondere reis omdat we dingen gaan doen die normaal niet in een reis naar Rome zitten. We denken dan o.a. aan:

  • Bezoek aan de Scavi met het graf van Petrus, onder de Sint Pieter.
  • Samenwerken met de San Idgio groep in Trastevere (armenwijk) waar we mee gaan helpen om eten te koken.
  • Santa Croce in Gerusalemme met relikwieën van het kruis van Jezus.
  • Scala Santa, de Heilige trap waarover Jezus bij zijn passie overheen gelopen zou hebben.

Verder wordt ook meegedaan aan het programma voor de volwassenen. Deze jongerenreis is voor jongeren van 15 tot ±25 jaar en kost € 599,-.

Meer informatie bij Patrick en Boudien Janssen-Terbraak, 0515-580870

 
Summer Schools
maandag, 28 mei 2012 09:06

Deze zomer worden er diverse "Summer Schools" aangeboden voor jongeren van 18-30 jaar om hun geloof te verdiepen.

Het Centrum voor de Sociale Leer van de Kerk (CSLK) organiseert in samenwerking met het Sint Bonifatius Instituut (De Tiltenberg) voor de tweede opeenvolgende zomer een Summer School over de Sociale Leer van de Kerk, op de unieke locatie van De Stal op de Kaag, aan de Kagerplassen. Jongeren (HBO/WO niveau) zijn van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Het Grootseminarie Rolduc organiseert een Summer School "Apologia' over de rechtvaardiging voor het eigen Christelijk leven. Deze Summer School is op mbo-havo-vwo niveau.

Meer informatie:

Summer School Sociale Leer van de Kerk

Summer School Apologia

 
Wie schrijft die blijft
maandag, 16 april 2012 14:43

Bij het vorige Viersprongblad kreeg u een brief met pen in het kader van de actie “Wie schrijft, die blijft”.
Wat is de Franciscuskerk mij waard?”. Met de actie willen we geld binnen halen om het jaarlijks tekort op de begroting te kunnen dragen. Veel parochianen hebben gehoor gegeven aan het verzoek om een extra bijdrage van € 45,00 over te boeken. Maar we zijn er nog niet. Mocht u nog geen extra bijdrage hebben overgeboekt dan vragen wij u vriendelijk dat alsnog te doen. Pak die mooie pen er even bij en gebruik het bankrekeningnummer wat daarop staat afgedrukt: 5524.12.511 van het R.K. Parochiebestuur Bolsward.

Hartelijk dank.

 
Rome 2012 - Sponsor de reis!
zondag, 15 april 2012 12:39

altDe Romereis van ons bisdom vindt plaats in de herfstvakantie, zodat ook kinderen en jongeren in de gelegenheid zijn om mee te gaan. Zij reizen tegen een verlaagd tarief. Het bisdom roept iedereen op om de reis te sponsoren zodat deze reiskorting voor de jeugd echt gerealiseerd kan worden. Hopelijk vormt het ook een reservepotje voor minder draagkrachtigen die graag mee naar Rome willen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 51 52 53 54 55 56 57 58 Volgende > Einde >>

Pagina 52 van 58