Vanwege de lockdown vieren we online vanuit de St. Franciscusbasiliek in Bolsward. Hierbij is een beperkte groep kerkgangers (en bedienaren) aanwezig.. Reserveren via de ticketshop is noodzakelijk en verplicht.

Lees hier alles over de vieringen en andere zaken in verband met de maatregelen

Gezien de lockdown en het feit dat er in onze gemeente Sudwest-Fryslân relatief veel besmettingen met het coronavirus zijn, hebben we tot het volgende besloten:

Voor alle vieringen geldt dat u alleen mét ticket toegang heeft tot de basiliek. Reserveren kan via de ticketshop.

Kerstnacht

• Via de livestream vanuit de basiliek in Bolsward zijn we verbonden met elkaar om samen te vieren. Deze stream zal op 24 december om 19:30 uur beginnen op ons YouTube-kanaal met een voorprogramma. De mis begit om 20:00 uur.
  • Er zijn geen vieringen in onze kerken te Makkum, Witmarsum en Workum.
  • Alle vorige week gedane reserveringen komen te vervallen.

Eerste kerstdag

• Via de livestream vanuit de basiliek in Bolsward zijn we verbonden met elkaar om samen te vieren. Deze livestream begint om 10:45 uur op ons YouTube-kanaal. Hierbij is fysiek een beperkte groep (bedienaren) aanwezig. De mis zelf begint om 11:00 uur.
  • Er zijn geen vieringen in onze kerken te Makkum Witmarsum en Workum.
  • Geen feestelijke open kerk op 1e kerstdag 's middags

Op 1e kerstdag hadden we plannen om zowel in Bolsward als in Workum van 13:30-16:00 uur de kerk te openen en wandelaars te ontvangen met feestelijke activiteiten. Helaas kan dit geen doorgang vinden.

Tweede kerstdag
De viering om 11:00 uur in de basiliek wordt gestreamd. Er kunnen 30 kerkgangers meevieren. U moét reserveren via de ticketshop.