Voix Féminine in Workum
maandag, 18 mei 2015 00:00
Op zondag 31 mei zal het vrouwenkoor van Collegium Vocale Fryslân o.l.v. Gerben van der Veen een concert verzorgen in de St. Werenfriduskerk te Workum. In dit vijfde ‘Festoenconcert’ staan schitterende juweeltjes op het programma. Het is een mooie mix van nieuwsgierigmakende, onbekende en bekende muziek.
Al eerder liet het vrouwenkoor van zich horen. Zo zong het koor niet onverdienstelijk tijdens het Benjamin Brittenfestival in 2013 en zong het de sterren van de hemel tijdens het programma ‘Voix Céleste’ in 2014.
Een Festoenconcert staat voor ‘een sfeervol, luisterrijk koorconcert in een kerk van toen’, veelal met jong talent. In het vijfde concert van deze serie laat het vrouwenkoor werk horen van bekende en minder bekende componisten. Zo zal nieuwsgierigmakende en zelden uitgevoerde muziek klinken van Michael Hurd en Partsongs van Gustav Holst. Maar ook de meer bekende Eric Whitacre en de middeleeuwse mystica Hildegard van Bingen hebben een plekje gekregen in het programma ‘Voix Féminine’.
De dertien vrouwenstemmen krijgen begeleiding van Nienke van Leijden op harp en van jong talent Michelle Brunt op viool. Zij zullen ook een aantal instrumentale intermezzi verzorgen.

De volgende gelegenheid waarbij het vrouwenkoor weer van zich laat horen, is het jubileumconcert in Heerenveen van Collegium Vocale Fryslân op 17 oktober 2015 met het Nederlands Kamerkoor!

Vrouwenkoor Stichting Collegium Vocale Fryslân
Dirigent - Gerben van der Veen
Harp - Nienke van Leijden
Viool - Michelle Brunt
Zondag 31 mei, 15.30 uur. St. Werenfriduskerk, Workum
Kaarten a € 15,- (incl. vóór het concert  koffie/thee met versnapering) te bestellen via: www.collegiumvocalefryslan.nl; aan de zaal € 17,-.