Nieuwsarchief

Wat zal Kerstmis, het feest van de hoop, voor onszelf mooier en intenser en vreugdevoller worden , als we ons scharen naast de mensen van hoop.
De Adventsactie heeft tien projecten geselecteerd waar heel direct, van mens tot mens, ondersteuning wordt geboden, in alle delen van de wereld. Al deze projecten worden ondersteund en ingediend door groepen ( bijvoorbeeld religieuzen) of stichtingen hier uit ons land. Die zijn dus direct bij hen betrokken. Wij kunnen ons bij hen aansluiten en hen een steun in de rug geven. Dat geeft hén weer hoop. Kijk in uw eigen omgeving hoe u de Adventsactie vorm geeft. Jonge mensen willen graag meedoen als u een concrete actie houdt. Kinderen oo k. En er zijn rond Kerstmis heel wat vieringen in tehuizen en instellingen. Voer ook daar actie. Collecteer, maar neem ook kerstkaarten mee, en tafellopers en de banner van de Adventsactie. Tekenen van hoop mag je overal laten zien. Mensen sluiten zich daar graag bij aan.
Op www.adventsactie.nl vindt u de projecten omschreven.
Ik wens u een hoopvolle Adventstijd toe en een inspirerende Adventsactie.. Het is dé beste manier om u voor te bereiden op het kerstfeest.
 
Herman Agterhoek,
 Missiesecretaris bisdom Groningen - Leeuwarden.

Vieringen binnenkort