KVG Bolsward en het gebruik van E-nummers
maandag, 29 februari 2016 22:00

Op 15 februari 2016, de tweede ledenavond van dit jaar opent voorzitter Clara Bakker de avond met een gedicht en na enkele mededelingen geeft zij het woord aan de heer van der Heide uit Harlingen, die een lezing over E-nummers komt houden.
De heer van der Heide, die vroeger een bakkerij had in Harlingen, maar eigenlijk proces-technoloog is, heeft een procedé uitgevonden om met printers teksten en foto’s te printen, die eetbaar zijn. Hij heeft daarvan zijn beroep gemaakt en een bedrijf opgericht met de naam Cake-Art BV. Voor de industriële lijn levert hij ook software.

Lees meer...
 
Kerk in Witmarsum verkocht als AZC er komt
zaterdag, 27 februari 2016 11:35

Parochie kan kerk blijven gebruiken.

Als er een AZC in Witmarsum komt, kan de Zalige Titus Brandsmaparochie de kerk in het dorp verkopen aan de projectontwikkelaar Tom Genee. De parochie zal de Nicolaas van Tolentijnkerk kunnen blijven gebruiken zolang het AZC in Witmarsum is. Dit werd vrijdag 26 februari bekend gemaakt op een bijeenkomst voor parochianen van de locatie Witmarsum.
De kerk zal naast de katholieke vieringen ook gebruikt kunnen worden door het AZC en het dorp. Als het COA akkoord gaat, kan de parochie de pastorie naast de kerk huren voor onder meer een kledingbank en een repaircafé. Als dit allemaal doorgaat, zal het “Het Arkje” schuin tegenover de kerk, dat nu nog gebruikt wordt als ontmoetingsruimte, verkocht worden.
Lees meer...
 
Gratis Bijbels in diverse talen
donderdag, 11 februari 2016 18:49
Sinds kort liggen er in de St. Franciscuskerk in Bolsward en de St. Werenfriduskerk in Workum gratis Bijbels, of eigenlijk preciezer: alleen de tekst van het Nieuwe Testament. Naast in het Nederlands, liggen ze er ook in onder andere Duits, Engels, Frans, Arabisch, Turks, Chinees en Pools. U bent van harte uitgenodigd om een exemplaar mee te nemen om zelf te lezen of weg te geven.
Lees meer...
 
Vastenprik
zondag, 07 februari 2016 12:00

Samen op weg naar het Paasfeest.  

De Raad van Kerken in Bolsward organiseert op de vrijdagen in de Vastentijd ook dit jaar weer de "Vastenprik": Elkaar ontmoeten tijdens een vastenmaal. Dit initiatief is oecumenisch van opzet. Elke keer doen er zo ongeveer 40 mensen, groot en klein, mee aan deze broodmaaltijd. Sommige mensen vasten de 40-dagentijd door minder luxe te eten of geen vlees te gebruiken.Ook kunt u, als u het vasten gedurende 40 dagen toch wel erg moeilijk vindt, er voor kiezen dat juist op vrijdag wel te doen. Immers, vrijdag is de dag van Jezus’ dood. De vastenmaaltijd is een manier om deze bijzondere tijd wat extra’s te geven. Om 18.00 uur ( de laatste keer, Goede  Vrijdag om 17.30 uur) komen we samen om een eenvoudige broodmaaltijd te eten. Rond de maaltijd lezen we uit de bijbel, bidden samen en zingen een lied. Rond 19.00 uur gaan we dan weer uiteen. Dit jaar is de rode draad bij alle maaltijden één van “De zeven werken van barmhartgheid”.
Lees meer...
 
Nieuw Lourdesvaandel
zondag, 31 januari 2016 17:19

Het Lourdeswerk in onze parochie heeft op zondag 31 januari een nieuw Lourdesvaandel gepresenteerd. Het vaandel is speciaal gemaakt voor de bisdombedevaart naar Lourdes later dit jaar.

Vanuit het bisdom Groningen-Leeuwarden is aan alle parochies gevraagd om een vaandel te maken voor de bedevaart. Het Lourdeswerk heeft daarop het vaandel gemaakt. "We hebben in onze werkgroep bewust voor een strak en modern vaandel, maar wel met de nodige symboliek er in verwerkt," vertelt Patrick Janssen van de werkgroep. "Als hoofdkleur hebben we blauw gekozen, de kleur van Maria ('Maria-blauw past bij jou').

Lees meer...
 
Week van Gebed voor de eenheid
zaterdag, 16 januari 2016 18:29

Wereldwijd bidden voor eenheid van de kerken

Van 17 tot en met 24 januari aanstaande is de Week van Gebed voor de Eenheid van de christenen. Wereldwijd bidden christenen om groeiende eenheid van de kerken en delen ze van wat hen in het geloof geschonken is, waar dat maar enigszins mogelijk is in oecumenisch verband. Het thema is: het woord is aan jou!
Ook in onze parochie wordt er samen gebeden:
Lees meer...
 
KVG Bolsward reist door Europa
zaterdag, 16 januari 2016 11:20

Op woensdag 13 januari is de eerste ledenavond van dit jaar. Voorzitter Clara Bakker heet iedereen welkom en wenst iedereen nog een heel gelukkig 2016 toe. Daarna geeft zij het woord aan de heer Frits Visser uit St. Annaparochie, een gewezen touringcarchauffeur en reisleider.

De heer Visser, geboren in Oosterbierum, gaat al op jonge leeftijd in de schoolvakanties met zijn omke, die handelsreiziger is, op stap door Europa. Mede daardoor en door de geweldige verhalen over geschiedenis en andere culturen van zijn schoolmeester in Franeker, weet hij al vrij jong dat hij de kant van het toerisme op wil.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 58