Lourdesactiedag € 811,-!
zondag, 13 maart 2016 11:12
De Lourdesactiedag op zaterdag 12 maart heeft € 811,- opgebracht, een geweldig resultaat! De opbrengst die op het eind van de dag bekend was, was € 595,-.  Dit is door de kinderen en jongeren die meegaan naar Lourdes verdiend met een sponsorloop, auto's wassen, het verkopen van fruit, suikerbrood, koekjes, cup cakes, etc. Een geweldig resultaat waar we met z’n allen trots op kunnen zijn! Iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen hartelijk dank!
We kunnen terugkijken op een geweldige dag. De kinderen hebben zich vermaakt, het was gezellig, het weer was mooi, de auto’s zijn een heel stuk schoner geworden, en een geweldig resultaat.

Met de opbrengst van deze actiedag wordt het speciale kinder- en jongerentarief voor de bisdombedevaart mede mogelijk gemaakt.

 
Parochianenvoorgangers in opleiding
zondag, 13 maart 2016 00:00

Nog niet eens zo lang geleden vond u in de Titus al het verheugende bericht, dat Henk Wortman zich wil toeleggen op het parochianenvoorgangerschap. Onze diaconaal opbouwwerker Kees van Kordelaar wil zich ook meer bekwamen in voorgaan. Daarom maakt ook hij sinds de zomer deel uit van de groep Parochievoorgangers. En toen we toch aan het opleiden gingen, hebben we ruimte gegeven aan andere parochies van ons vicariaat om mensen mee te laten doen met het oog op voorgaan in hun eigen parochies. Ze krijgen scholing en training, lopen mee en gaan steeds meer zelf ook mee doen,  en groeien zo toe naar zelfstandig voorgaan. Hierdoor zult u de komende tijd regelmatig nieuwe gezichten tegenkomen bij de vieringen onder leiding van parochianen: Natasja van der Meulen uit Dedgum voor de St.Antoniusparochie (Sneek), Tjalling Jansen voor de Emmaüsparochie (Noordoostpolder), en Wilfred Manning voor de parochie St. Jacobus de Meerdere (Harlingen/Franeker). Van harte wenst het pastorale team al onze “gezellen” en de groep Parochievoorgangers een hele leerzame, gezegende en goede tijd toe.

 
30 maart: Avond over Theresia van Lisieux
vrijdag, 11 maart 2016 00:00

Kennismaken met een bijzondere heilige

In veel kerken en ook wel huiskamers staat een beeld van een jonge zuster met zowel een bos rode rozen als een crucifix in haar handen. Maar weten we eigenlijk wie ze is? Het gaat om Theresia van Lisieux, die leefde van 1873 tot 1897. Ze is slechts 24 jaar oud geworden. Ze leefde als kind in een tamelijk beschermde omgeving en koos al heel jong voor de verborgenheid van het Karmelietessenklooster in haar woonplaats. Pas na haar dood is ze wereldberoemd geworden vanwege de geschriften die ze naliet. Tamelijk snel werd ze heilig verklaard en in 1997 tot kerklerares uitgeroepen. Ze geniet nog altijd bij zeer velen een grote populariteit. Kortom: ze heeft ons wat te vertellen!

Mede omdat we tijdens onze Lourdesreis in mei langs Lisieux zullen gaan, organiseren we een avond om  nader kennis te maken met deze bijzondere heilige.

Lees meer...
 
19 maart: Palmpasenstokken maken!
maandag, 07 maart 2016 00:00

Hé hallo! Kom je ook een Palmpasenstok maken?

Op zaterdagmiddag 19 maart gaan we weer Palmpasenstokken maken!
Het begint om 16.00 uur. Na afloop eten we gezellig met elkaar en sluiten we af met de Palmpasenviering in de kerk.

Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd!!

Graag opgeven via mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of tel.: 06 51888752

Groetjes,

Kinderwoorddienstteam
Sint Franciscuskerk Bolsward

 
Mgr. De Korte wordt bisschop van Den Bosch
zaterdag, 05 maart 2016 11:57

Bisschop Hurkmans heeft vandaag in een persconferentie bekend gemaakt dat Paus Franciscus Mgr. De Korte heeft benoemd tot de nieuwe bisschop van 's-Hertogenbosch. Mgr. De Korte is nu nog bisschop van ons bisdom Groningen-Leeuwarden. Hij zal op 14 mei geïnstalleerd worden in zijn nieuwe bisdom.

In de persconferentie gaf Mgr. De Korte aan dat zijn opvolger in ons bisdom waarschijnlijk in het najaar benoemd kan worden. De procedure hiervoor moet nu opgestart worden.

Lees ook het bericht op de website van het bisdom

 
12 maart: Actiedag Lourdes
donderdag, 03 maart 2016 00:00

Zaterdag 12 maart organiseren de kinderen en jongeren die in de meivakantie naar Lourdes gaan een actiedag rond de St. Franciscuskerk in Bolsward om geld in te zamelen voor deze reis.
De Zalige Titus Brandsmaparochie gaat samen met het bisdom Groningen-Leeuwarden op bedevaart naar Lourdes. Aanleiding hiervoor is het zestigjarig bestaan van het Bisdom dit jaar. Vanuit de parochie gaan tegen de zestig mensen mee, waarvan ruim 15 kinderen en jongeren. Door het bisdom is het mogelijk gemaakt dat de kinderen en jongeren voor een sterk gereduceerd tarief meegaan. Maar daar moet, vinden ze bij het bisdom, wel wat tegenover staan. Daarom organiseren de kinderen en jongeren deze actiedag. De jongeren zetten dan hun beste beentje voor om nog wat extra geld in het laatje te brengen.
Lees meer...
 
World Servants groep Workum/Koudum organiseert een Benefietdiner
dinsdag, 01 maart 2016 00:00

World Servants groep Workum/Koudum organiseert een Benefietdiner, dit jaar in samenwerking met Hotel Restaurant Jans in Rijs.
Op vrijdag 11 maart kunt u genieten van een heerlijke diner voor €27,50 p.p. Dit is inclusief een aperitief en een kopje koffie/thee. U kunt dan ter plekke een keuze maken uit twee voorgerechten, vier hoofdgerechten en twee na gerechten. Er kan rekening worden gehouden met dieetwensen (glutenvrij, lactose-vrij, ect.), graag horen we deze van te voren.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 58