Misdienaars dag 2010
zaterdag, 29 mei 2010 00:00

alt

 

Op zaterdag 28 mei organiseerde het bisdom Groningen-Leeuwarden een grote diocesane misdienaarsdag. Bijna 500 deelnemers kwamen naar attractiepark Duinen Zathe in Appelscha.
De dag werd geopend met een eucharistieviering in het park. Hoofdcelebrant van Bisschop de Korte. Deze dag was er om alle midienaars en acolieten te bedanken voor hun vele werk op het altaar.
Na de viering kregen we uitleg over de dag en waren we welkom om in het park te gaan spelen. De kinderen wisten natuurlijk niet hoe snel ze de "kerk"moesten verlaten om naar het park te gaan.
Tussen de attracties door was er per groep ( 4 groepen) patat en een kroket of fricandel. Na het eten was het tijd voor de speurtocht door het park, wie vond de balletjes die verstopt lagen? Op elk balletje stond weer een letter en dat vormde een woord: Wierookvat. Rond de klok van vier uur sloot de bisschop de dag af en konden we weer richting Bolsward gaan.

De foto's zijn hier te bekijken

www.bisdomgroningenleeuwarden.nl/?O=500&Page=2

 
Vormselviering 15 mei
woensdag, 12 mei 2010 00:00

Op zaterdagavond 15 mei om 19.00 uur zullen een aantal jongeren het sacrament van het Vormsel ontvangen. Vicaris te Velde zal voorgaan in deze viering, die als thema heeft: This is it! Het catechesekoor zal onder begeleiding van het combo de liederen verzorgen. De jongeren hebben zich goed voorbereid op deze viering en zullen op hun wijze laten zien wat het sacrament van het Vormsel betekent. U bent van harte uitgenodigd om dit sacrament met hen mee te vieren.

Pastor Germa Kamsma-Kunst


 
Pastoor Van der Wal met pelgrims naar Lourdes
zondag, 21 maart 2010 00:00
alt
Pastoor Van der Wal gaat voor bij de Kruisweg in Lourdes

Begin mei gaan zo’n veertig mensen vanuit Bolsward, Makkum, Witmarsum en Workum op bedevaart naar Lourdes. De Bolswarder pastoor Van der Wal zal deze bedevaart vanuit de Viersprong geestelijk begeleiden. Deze bedevaart wordt georganiseerd door het VNB Lourdeswerk Bolsward. Pastoor van der Wal vindt het belangrijk om ook tijdens zo’n bedevaart beschikbaar te zijn voor de parochianen. De pastoor is zelf pelgrim in hart en nieren: hij ging al een aantal keer naar Santiago de Compostella en ook Lourdes is voor hem geen onbekende plaats meer. “Voor mij is, naast de liturgie en het parochieleven, het pelgrimeren een belangrijke vorm van kerk zijn. Het samen op weg zijn maakt dat je het leven ziet in een ander perspectief. Speciaal als je leven wordt getekend door ziekte of handicap is dat buitengewoon helpend. Samen naar Lourdes wordt die ervaring verbonden met parochie en liturgie en werkt daarmee ook na Lourdes door.”

Hotelleider Patrick Janssen is blij met de deelname van Van der Wal: “Bij bedevaarten van VNB Nationale Bedevaarten is altijd geestelijke begeleiding. Ik vind het fijn dat onze eigen pastoor vanuit de Viersprong mee gaat, dat is voor veel mensen toch vertrouwder dan een willekeurige andere priester. Pastoor kent de mensen al, zij kennen hem. Verhalen die in Lourdes naar boven komen, kunnen weer terug in Bolsward een vervolg krijgen.”

De reis naar Lourdes gaat per speciale bedevaartstrein vanuit Den Bosch en is van 2 tot en met 9 mei 2010. Deze nachttrein rijdt in één keer vanuit Nederland naar Lourdes. In Lourdes wordt door de eigen hotelleider een programma aangeboden, dat naast de gemeenschappelijke delen ook eigen onderdelen voor De Viersprong bevat. Het intensieve programma biedt voldoende ruimte voor rust en vrije tijd.

Voor deze reis zijn nog zo’n tien plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Patrick en Boudien Janssen-Terbraak, contactpersonen voor het VNB Lourdeswerk in de parochies Bolsward, Makkum, Witmarsum en Workum, telefoon 0515-580870.

 
Milieuhimmeldei 2010 maakt Bolsward nog schoner!
zaterdag, 20 maart 2010 00:00

In het kader van de Landelijke Opschoondag 2010 organiseerde de Miljeu Wurkgroep Boalsert zaterdag 20 maart de Miljeuhimmeldei in Bolsward.

Lees meer...
 
Bijeenkomsten over Hongerdoek en Project
zondag, 14 februari 2010 00:00

Dit jaar is er weer hard gewerkt aan een nieuw hongerdoek, Wilt u weten hoe dit tot stand is gekomen en welke verhalen er achter schuil gaan?

In de vieringen zal uiteraard aandacht geschonken worden aan het hongerdoek, maar dat kan alleen maar beperkt zijn. Daarom houden we twee bijeenkomsten over het Hongerdoek en het Vastenactieproject. Een op avond en een op middag. Beide samenkomsten zijn in de Parochiezaal.
Middag: 23 februari 14.30 uur in de Parochiezaal
Avond: 17 maart, 20.00 uur in de Parochiezaal

 

 
Jongerenviering 6 maart 2010
zondag, 14 februari 2010 00:00

Het thema van de viering is: In vuur en vlam.

Op zaterdagavond 6 maart om 19.00 uur is er een jongerenviering die voorbereid is door de tweedejaars jongerencatechese. Het catechesecombo zal de liederen verzorgen. Het thema van de viering is: In vuur en vlam. We hopen dat er weer veel jongeren aanwezig zullen zijn.

Pastor Germa Kamsma-Kunst


 
Vrijwilligers gezocht voor het ophalen van de giften voor het Goede Week Offer
zondag, 14 februari 2010 00:00

Ieder jaar houdt het comité Welzijnswerk een geldinzameling in de week vóór Pasen. Er wordt dan van alle parochianen van de St. Franciscusparochie een financiële bijdrage gevraagd. Van dit “Goede Week Offer” worden de attenties voor onze zieke medeparochianen tijdens hun ziek zijn, of die terugkeren uit het ziekenhuis, of attenties bij geboorte, jubileum of bij bepaalde verjaardagen gefinancierd gedurende het hele jaar.
Voor het ophalen van deze giften beschikt het comité thans over een groep van ongeveer 35 vrijwilligers. Dit aantal loopt om uiteenlopende redenen elk jaar terug.

Het comité doet dan ook een dringend beroep op u, om éénmaal in het jaar, 3 uurtjes vrij te maken voor het ophalen van de giften bij medeparochianen voor onze zieken in ons midden. Wij vragen vrijwilligers voor de gehele stad Bolsward en Burgwerd e.o. Dus niet kijken naar anderen, maar stel uzelf beschikbaar. Immers vele handen maken licht werk.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u zich in verbinding stellen met mevr. K. Brandenburg (573452), mevr. H. Verbree – Draaisma (575272) of F.B. Visser (tel. 575885).

 
<< Start < Vorige 51 52 53 54 55 56 57 58 Volgende > Einde >>

Pagina 55 van 58