Diakonaal opbouwwerker in Geloofsgesprek
maandag, 01 augustus 2016 00:00

Zondag 7 augustus om 10:15 op NPO2

Onze Diaconaal opbouwwerker Kees van Kordelaar is zondag 7 augustus te gast in het televisieprogramma Geloofsgesprek. Presentator Leo Fijen gaat met hem in gesprek. Kees van Kordelaar is sinds 2012 in onze parochie werkzaam als diakonaal opbouwwerker. Hij heeft oog en oor voor hen die geen stem en gezicht hebben. Dat zijn er steeds meer. En juist in die ontmoeting vermoedt Kees van Kordelaar de figuur van Christus.

Het programma wordt uitgezonden op NPO2 en begint om 10:15 uur. De aflevering is daarna terug te zien.

(Bron en foto: KRO-NCRV)

 
Wijziging openingstijden parochiesecretariaat
maandag, 01 augustus 2016 00:00

Na de zomervakantieperiode worden de openingsdagen van het parochiesecretariaat met ingang van 22 augustus a.s. gewijzigd; de openstelling op maandag wordt verplaatst naar donderdag.

De nieuwe openingstijden zijn per 22 augustus 2016:
Dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

 

 
Scheepsmaatjesdag 2016 in Joure!
dinsdag, 05 juli 2016 00:00
Op zaterdag 8 oktober wordt de elfde Scheepsmaatjesdag gehouden in Joure! We zijn te gast bij de parochie van de H. Christoffel. De scheepsmaatjes met hun maatjes weten al wanneer het weer hun feestdag is! We zitten heel dicht in de buurt van het feest van de heilige Franciscus, dus het kan zo maar zijn dat  St. Franciscus langs komt! We werken als werkgroep, samen met leden van de diaconie van de parochie Joure, hard aan de invulling van weer een bijzondere dag.
Mochten er nog mensen van onze doelgroep in de parochies wonen, die nog niet bij ons bekend zijn, wilt u ze naar ons verwijzen? We maken een mooie dag voor mensen met een verstandelijke beperking en koppelen ze aan een maatje. Een maatje; omdat er door het jaar ook contact gehouden wordt met elkaar. Dat is ons belangrijkste doel! De Scheepsmaatjesdag is het feestje!
 
Annie Gerritsma;
coördinator van de koppeling van maatjes aan Scheepsmaatjes tel. 0515 569598
 Ciel Huitema;
voorzitter van de scheepsmaatjeswerkgroep Zuidwest Friesland.tel. 0515 573043
 
Nieuw bestuurslid in Workum
vrijdag, 01 juli 2016 12:49

Sinds twee maanden hebben we een nieuw bestuurslid in onze locatieraad. Haar naam is Femke van Dijk. Ze woont in de Wiske, zo tussen Workum en Hindeloopen. Ze gaat zich vooral inzetten voor de jongeren en het jongerenwerk in onze geloofsgemeensschap.
Misschien goed te weten wie er verder in onze locatieraad meedraaien als bestuursleden: Geartsje Weitenberg, Marianne Silvius, Sander Bouma, Lienke de Ringh en nu dus ook Femke van Dijk samen met ondergetekende.
Toch zijn we in Workum nog steeds op zoek naar nieuwe bestuursleden, die ons team willen aanvullen. Je bent van harte welkom! Neem hiervoor contact op met Hes Kienstra

 
Zomerfeest Kinderwoorddienst
maandag, 20 juni 2016 19:40

Op zondag 3 juli na de Eucharistieviering houdt de Kinderwoorddienst een feestje met lunch, lekkers en spel. Het is van 12:00 - 14:00 uur in de St. Franciscuskerk.

Jij komt toch ook?!

Je kunt je tot 1 juli opgeven bij Tjitske ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )

Na de zomervakantie is er weer om de week Kinderwoorddienst, voor het eerst op zondag 4 september.

 
Mooie Bonifatiusdag
zondag, 12 juni 2016 19:58

Afscheid van een bisschop

Zondag 12 juni zijn we met ruim dertig parochianen naar Dokkum getrokken om daar de Bonifatiusdag te beleven. De dag werd begonnen met de processie waarin de relikwieën van de Heilige Bonifatius werden meegedragen, vanaf de parochiekerk naar de Bonifatiuskapel. De processie werd afgesloten met het Onze Vader in het Duits en in het Nederlands: er was een flinke delegatie uit het Duitse Fulda bij deze feestelijke dag.

Lees meer...
 
Met de parochie naar de Bisdomdag!
vrijdag, 27 mei 2016 13:37

Met de bus naar afscheid van bisschop De Korte

In het weekend van 10-11 en 12 juni vinden de Bonifatiusdagen plaats in Dokkum.
Zondag 12 juni is er in de ochtend een processie met aansluitend de Eucharistieviering waar onze inmiddels oud Bisschop de Korte hoofdcelebrant is. Na afloop van deze viering is er gelegenheid om afscheid van hem te nemen.
In overleg met de pastores het parochiebestuur en de locatieraadvoorzitters is er besloten om de vieringen in eigen parochie te wijzigen zodat we met elkaar naar Dokkum kunnen gaan.
Dat betekend dat zondag 12 juni om 09.30 uur de Eucharistieviering is in Workum en de overige vieringen in de andere locaties vervallen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 58