Palmpasenprocessie in de St. Franciscuskerk
zondag, 09 april 2017 08:19

Zaterdag 8 april, aan het begin van de Goede Week, hebben ruim twintig kinderen palmpasenstokken gemaakt in de St. Franciscuskerk in Bolsward. De kinderen droegen de stokken mee in de processie tijdens de gebedsviering die avond. Alle foto’s vind je hier of op Google+

Lees meer...
 
KVG Bolsward gaat op excursie naar Bloemkamp
vrijdag, 07 april 2017 18:49

Of eigenlijk gaan we op deze donderdagmiddag 30 maart 2017 op excursie naar Patyna. In Bloemkamp worden we ontvangen met thee/koffie en gebak door Froukje Bosma, coördinator van de dagbesteding. Na een korte inleiding laat zij ons een powerpointpresentatie zien over de organisatie Patyna, toegespitst op de Bolswarder locaties.

Lees meer...
 
Kerken gefotografeerd!
donderdag, 06 april 2017 00:00

Fotograaf Diana Nieuwold uit Hoogeveen heeft onze vier kerken vastgelegd op de gevoelige (digitale) plaat, inclusief de St. Martinuskerk in Makkum die de parochie onlangs verkocht heeft. De foto's zijn te zien op kerkfotografie.nl, of door hieronder op één van de foto's van de kerken te klikken.(foto's: Kerkfotografie.nl)

 
Laatste viering in de Sint Martinuskerk in Makkum.
zondag, 02 april 2017 13:42

Zondag 2 april was de laatste viering in de Sint Martinuskerk in Makkum. In de goed gevulde kerk werd voor de laatste keer eucharistie gevierd voordat in processie naar de Doopsgezinde kerk (het tijdelijk onderdak) werd gegaan. Voor velen was het een bijzondere en aangrijpende viering waarin afscheid genomen werd van het vertrouwde gebouw.

Aan het slot van zijn preek zei pastoor A. Bultsma dat we niet weten waarom het in het leven loopt zoals het loopt. Bultsma: ‘Waarom het verhaal van onze kerk niet gewoon een simpel succesverhaal kan zijn met alleen maar groeidende deelnemersaantallen blijft een geheim dat in God verborgen is. Veel verder dan stamelen dat het gaat om een grote liefdesgeschiedenis tussen God en de mensen en de mensen onderling die nog nooit zomaar over rozen is gegaan, komen we niet.’

Lees meer...
 
Mgr. Ron van den Hout nieuwe bisschop Groningen-Leeuwarden
zondag, 02 april 2017 06:11

Paus Franciscus heeft mgr. Ron van den Hout benoemd tot vijfde bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Dit is zaterdag 1 april bekend gemaakt. Mgr. Van den Hout is 52 jaar en nu nog vicaris-generaal van het bisdom ’s-Hertogenbosch. Hij zal op zaterdag 3 juni tot bisschop worden gewijd in de St. Jozefkathedraal in Groningen en vervolgens de bisschopszetel in bezit nemen. Diocesaan administrator Peter Wellen zegt namens de bisdomstaf en het diocesaan kapittel dankbaar en blij te zijn met de benoeming van de nieuwe bisschop en hoopt dat hij zich snel thuis zal voelen in het bisdom. Mgr. Ron van den Hout volgt mgr. Gerard de Korte op die op 29 februari 2016 benoemd werd tot bisschop van ’s-Hertogenbosch.

Lees meer...
 
28 mei Proclamatieviering Sint Franciscusbasiliek
vrijdag, 31 maart 2017 10:31

Zondag 28 mei, op het feest van Maria van Sevenwouden, zal de proclamatieviering van de Sint Franciscusbasiliek zijn.

Zondag 28 mei, op het feest van Maria van Sevenwouden, zal de proclamatieviering van de Sint Franciscusbasiliek zijn. Dit werd deze week bekend gemaakt in de goed bezochte informatieavond over de basiliek.

Op deze avond vertelde de commissie bestaande uit pastoor Bultsma, Henny Brouwer en Jan Visser over het gevolgde traject om basiliek te worden. Tijdens deze avond werden ook de ontwerpen voor het pauselijk insigne (de gekruiste sleutels), het wapen, het conopeum en tintinnabulum getoond. In de kop van de gekruiste sleutels is het motief van de tegelvloer van de kerk verwerkt.

Lees meer...
 
R.K. Koor Joachim zingt het Passieverhaal
woensdag, 29 maart 2017 00:00

Op Palmzondag 9 april zingt het R.K. Koor "Joachim" een passieverhaal naar het evangelie van “Mattheus”. Het koor doet dit als onderdeel van de eucharistieviering in de Sint Franciscuskerk te Bolsward.

Deze passie van Willem Vogel is gecomponeerd in 1978 en bezingt het lijden en sterven van Jezus. In het openingskoor, wat een bede is, wordt de aandacht gevestigd op het gedenken van het lijden van Jezus. Dat we niet mogen vergeten wat Jezus voor ons betekent.

Lees meer...
 
8 april: Palmpasenstokken maken!
vrijdag, 17 maart 2017 11:40

Op zaterdag 8 april gaan we weer Palmpasenstokken maken! Kom jij ook?

Het begint om 16.30 uur. Na afloop eten we gezellig met elkaar en sluiten we af met een Palmpaasviering in de kerk.

Je bent van harte uitgenodigd!!

Graag opgeven via mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Groetjes,

Kinderwoorddienstteam
Sint Franciscuskerk Bolsward

 
Diaconaal opbouwwerker loopt stage als pastoraal werker
dinsdag, 14 maart 2017 00:00

Onze Diaconaal Opbouwwerker Kees van Kordelaar zal de komende anderhalf jaar ook stage lopen als pastoraal werker in onze parochie. In ons parochieblad TITUS vertelt hij zijn verhaal hierover. Hieronder kunt u het ook lezen:

"Beste parochianen.

Hierbij neem ik de gelegenheid te baat om u te laten weten dat ik sinds september 2016 ben begonnen met een vervolgstudie Godsdienst Pastoraal Werk aan de Fontys Hogeschool in Utrecht. Als diaconaal opbouwwerker ben ik de afgelopen 5 jaar vooral praktisch bezig geweest en was er weinig tijd en ruimte voor theologische verdieping. Toen zich dan ook de gelegenheid aandiende om een Master Godsdienst Pastoraal werk te volgen in Utrecht heb ik niet lang geaarzeld. Inmiddels ben ik een aantal maanden bezig en kan ik zeggen dat de opleiding me veel biedt op velerlei vlak.

Lees meer...
 
Sint Franciscusbasiliek
vrijdag, 10 maart 2017 00:00

29 maart, 20:00 informatieavond Maria van Sevenwoudenzaal

Paus Franciscus heeft de Sint Franciscuskerk de titel Basilica Minor verleend. Hoe is dat in z’n werk gegaan, welke gevolgen heeft het en hoe de andere drie kerken dan?

Hoe en waarom Basilica Minor?

Je krijgt de titel Basilica Minor niet zomaar. Een briefje naar de paus sturen, heeft geen zin. Het is de bisschop die de aanvraag doet en daarbij gesteund moet worden door de Bisschoppen-conferentie. Daar hoort een heel uitgebreid vragenformulier bij dat samen met allerlei documentatie naar het Vaticaan gaat. Voor onze Franciscuskerk heeft bisschop De Korte de aanvraag in 2015 gedaan.

Lees meer...
 
Viering verkiezing paus
woensdag, 08 maart 2017 00:00

Maandag 13 maart vieren we om 19:00 uur in de St. Franciscuskerk in Bolsward de verjaardag van de verkiezing van Paus Franciscus. Dit is één van de extra vieringen de we vieren nu deze kerk een basiliek wordt.

U bent van harte welkom!

 
Parochie-café: wat bepaalt je keuze?
maandag, 06 maart 2017 16:56

Vrijdagavond 10 maart om 20:00 uur starten we met iets nieuws: parochie-café. In een ontspannen informele setting willen we, met een ieder die geïnteresseerd is, in gesprek gaan over actuele maatschappelijke onderwerpen. Het wordt een mix van gespreksronden in kleine groepen en korte inleidingen om de gedachten te voeden en te scherpen. Dat alles in de sfeer van een café. Na de koffie en thee zetten we de nootjes op tafel en is er nog wat anders te drinken. Rond 22:00 uur zal de avond besloten worden.

Lees meer...
 
Parochie en Stipepunt willen Klussendienst Bolsward opzetten
maandag, 06 maart 2017 00:00

13 maart bijeenkomst ideeënuitwisseling

In samenwerking met het Stipepunt Bolsward, het gebiedsteam van Bolsward, Welzijnwerk en het Diaconaal opbouwwerk van de Zalige Titus Brandsmaparochie is het idee ontstaan om een klussendienst in Bolsward op te zetten.

De wens is ontstaan naar aanleiding van de vele signalen die binnen komen bij bovenstaande organisaties. Wij denken dat er een behoefte is aan een goed georganiseerde klussendienst in Bolsward. Belangrijk hierbij is dat er draagvlak komt van burgers of bewoners van Bolsward. Wij willen dan ook graag met u in gesprek over het opzetten van een klussendienst in Bolsward. U bent van harte uitgenodigd!

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 6