Ria Westendorp ontvangt waarderingsspeld parochie
donderdag, 11 mei 2017 14:49

Op 10 mei vond de jaarvergadering van onze parochie plaats in de Brouwershof in Workum. Op voordracht van de Locatieraad Workum is de waarderingsspeld van onze parochie, als bijzondere blijk van waardering, dit jaar uitgereikt aan mevrouw Ria Westendorp.

Lees meer...
 
Koster Anton Mulder krijgt waarderingsspeld parochie
maandag, 08 mei 2017 14:03

Anton Mulder heeft bij zijn afscheid als koster de waarderingsspeld van de Zalige Titus Brandsmaparochie ontvangen. Het waarderingsteken werd hem opgespeld door pastoor Bultsma tijdens de drukbezochte afscheidsreceptie op zondag 7 mei.

Anton trad op 1 augustus 1999 in dienst van toen nog de St. Franciscusparochie. In zijn toespraak dankte pastoor Bultsma hem om zijn inzet en trouw: “Hij was er altijd als het nodig was, zelf buiten de werkuren. Hij was voor velen een vertrouwd aanspreekpunt. En voor aanvang van de vieringen lag altijd alles keurig klaar.”

Lees meer...
 
13 mei: Rommel-en boekenmarkt “Rûn de tsjerke”.
maandag, 08 mei 2017 00:00

Zaterdag 13 mei staan de kramen weer rond de Werenfriduskerk aan het Noard in Workum . De vele boeken staan in de kerk. U bent welkom van 10.00 uur tot 15.00 uur. Toegang is gratis.

De spullen zijn gesorteerd. Dat maakt het wat gemakkelijker om te vinden wat u zoekt. De opbrengst is voor het onderhoud van  de Werenfriduskerk.

In de maanden juni, juli en augustus gaan we door met de verkoop in de toren bij de grote ofwel Getrudiskerk midden in Workum. Vrijwilligers staan daar van maandag tot en met zaterdag ’s middags klaar om zo geld bijeen te brengen voor het Liliane Fonds en de Werenfriduskerk.

U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in deze bijzondere locatie.


De rommelmarktcommissie.
 
Enquête Israël-bedevaarten
zaterdag, 29 april 2017 14:29

Het VNB Lourdeswerk in onze parochie organiseert bedevaartsreizen voor de Zalige Titus Brandsmaparochie, zoals dit jaar naar Kevelaer en eerder al naar Lourdes en Rome. Het Lourdeswerk is onderdeel van de Stichting VNB, dè katholieke reisorganisatie van Nederland. De VNB organiseert bedevaarten en andere reizen naar diverse bestemmingen, waaronder ook Israël.

In opdracht van de VNB onderzoekt studente Denise Slachter wat de redenen zijn waarom mensen wel of niet meegaan op een reis naar het Heilige Land. Ze heeft hiervoor een korte online vragenlijst gemaakt. Het invullen hiervan kost slechts enkele minuten. Wilt u deze enquête invullen?

Klik hier voor de enquête.

VNB Lourdeswerk Zalige Titus Brandsmaparochie

 
KVG Bolsward speelt het spel “ik hou van Holland”
vrijdag, 28 april 2017 00:00

Op woensdag 19 april was het alweer de laatste avond van het KVG seizoen. Het bestuur had bedacht om met z’n allen een spel te gaan spelen. Dit werd: “Ik hou van Holland”.
De parochiezaal werd versierd met oranje en rood/wit/blauwe vlaggetjes en ballonnen. Bij binnenkomst werden de dames meteen ingedeeld in twee groepen: de oranje en de rood/wit/blauwe groep. Na de koffie/thee kondigde Marian Schram, onze vice-voorzitter, de enige en echte Linda de Mol aan en kon het spel beginnen.
Lees meer...
 
10 mei: Parochieavond
woensdag, 26 april 2017 00:00
 
Op woensdag 10 mei om 19.30 uur wordt in de Brouwershof (Brouwersdyk 20)  te Workum de jaarlijkse parochieavond gehouden. Alle parochianen zijn hierbij van harte welkom!
Lees meer...
 
Afscheid koster Anton Mulder
woensdag, 19 april 2017 00:00

Anton Mulder

Op 1 mei 2017 eindigt het dienstverband met onze koster Anton Mulder. In goed overleg met Anton wil het parochiebestuur hem op zondag 7 mei a.s., na de viering van 11 uur, in de Maria van Sevenwoudenzaal een afscheidsreceptie aanbieden.

Ieder die persoonlijk afscheid wil nemen is van harte welkom!

 
Palmpasenprocessie in de St. Franciscuskerk
zondag, 09 april 2017 08:19

Zaterdag 8 april, aan het begin van de Goede Week, hebben ruim twintig kinderen palmpasenstokken gemaakt in de St. Franciscuskerk in Bolsward. De kinderen droegen de stokken mee in de processie tijdens de gebedsviering die avond. Alle foto’s vind je hier of op Google+

Lees meer...
 
KVG Bolsward gaat op excursie naar Bloemkamp
vrijdag, 07 april 2017 18:49

Of eigenlijk gaan we op deze donderdagmiddag 30 maart 2017 op excursie naar Patyna. In Bloemkamp worden we ontvangen met thee/koffie en gebak door Froukje Bosma, coördinator van de dagbesteding. Na een korte inleiding laat zij ons een powerpointpresentatie zien over de organisatie Patyna, toegespitst op de Bolswarder locaties.

Lees meer...
 
Kerken gefotografeerd!
donderdag, 06 april 2017 00:00

Fotograaf Diana Nieuwold uit Hoogeveen heeft onze vier kerken vastgelegd op de gevoelige (digitale) plaat, inclusief de St. Martinuskerk in Makkum die de parochie onlangs verkocht heeft. De foto's zijn te zien op kerkfotografie.nl, of door hieronder op één van de foto's van de kerken te klikken.(foto's: Kerkfotografie.nl)

 
Laatste viering in de Sint Martinuskerk in Makkum.
zondag, 02 april 2017 13:42

Zondag 2 april was de laatste viering in de Sint Martinuskerk in Makkum. In de goed gevulde kerk werd voor de laatste keer eucharistie gevierd voordat in processie naar de Doopsgezinde kerk (het tijdelijk onderdak) werd gegaan. Voor velen was het een bijzondere en aangrijpende viering waarin afscheid genomen werd van het vertrouwde gebouw.

Aan het slot van zijn preek zei pastoor A. Bultsma dat we niet weten waarom het in het leven loopt zoals het loopt. Bultsma: ‘Waarom het verhaal van onze kerk niet gewoon een simpel succesverhaal kan zijn met alleen maar groeidende deelnemersaantallen blijft een geheim dat in God verborgen is. Veel verder dan stamelen dat het gaat om een grote liefdesgeschiedenis tussen God en de mensen en de mensen onderling die nog nooit zomaar over rozen is gegaan, komen we niet.’

Lees meer...
 
Mgr. Ron van den Hout nieuwe bisschop Groningen-Leeuwarden
zondag, 02 april 2017 06:11

Paus Franciscus heeft mgr. Ron van den Hout benoemd tot vijfde bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Dit is zaterdag 1 april bekend gemaakt. Mgr. Van den Hout is 52 jaar en nu nog vicaris-generaal van het bisdom ’s-Hertogenbosch. Hij zal op zaterdag 3 juni tot bisschop worden gewijd in de St. Jozefkathedraal in Groningen en vervolgens de bisschopszetel in bezit nemen. Diocesaan administrator Peter Wellen zegt namens de bisdomstaf en het diocesaan kapittel dankbaar en blij te zijn met de benoeming van de nieuwe bisschop en hoopt dat hij zich snel thuis zal voelen in het bisdom. Mgr. Ron van den Hout volgt mgr. Gerard de Korte op die op 29 februari 2016 benoemd werd tot bisschop van ’s-Hertogenbosch.

Lees meer...
 
28 mei Proclamatieviering Sint Franciscusbasiliek
vrijdag, 31 maart 2017 10:31

Zondag 28 mei, op het feest van Maria van Sevenwouden, zal de proclamatieviering van de Sint Franciscusbasiliek zijn.

Zondag 28 mei, op het feest van Maria van Sevenwouden, zal de proclamatieviering van de Sint Franciscusbasiliek zijn. Dit werd deze week bekend gemaakt in de goed bezochte informatieavond over de basiliek.

Op deze avond vertelde de commissie bestaande uit pastoor Bultsma, Henny Brouwer en Jan Visser over het gevolgde traject om basiliek te worden. Tijdens deze avond werden ook de ontwerpen voor het pauselijk insigne (de gekruiste sleutels), het wapen, het conopeum en tintinnabulum getoond. In de kop van de gekruiste sleutels is het motief van de tegelvloer van de kerk verwerkt.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 6