Koor ‘Joachim’ jubileert!
zondag, 16 oktober 2016 00:00

Het koor ‘Joachim’ viert haar 35-jarig jubileum, en dat wordt zondag 30 oktober a.s. gevierd. Te beginnen met het zingen tijdens de eucharistieviering om 11.00 uur in de Sint Franciscuskerk.

De eerste twintig jaar stond het koor onder leiding van Lucas Foekema. Na zijn vertrek, wegens zijn werkzaamheden elders, werd het stokje voor vijf jaar overgenomen door Bob Bekema. Sinds januari 2007 staat het koor onder leiding van dirigent Cecilia Bekema. Organist is Jan Sterenberg.

Lees meer...
 
De Gerarduskalender is weer verkrijgbaar.
zaterdag, 08 oktober 2016 07:52
De Gerarduskalender is een uitgave van klooster Wittem. Deze dagkalender bevat religieuze inspiratie voor elke dag voor ieder die aan zijn leven meer diepgang wil geven. De kalender is rijk aan bijbel- en bezinningsteksten, spreuken, tal van informatie, puzzels en doorspekt met moppen. De kalender kost €6,75 en de opbrengst komt ten goede aan alle activiteiten die vanuit klooster Wittem worden georganiseerd.
De kalender is verkrijgbaar bijAnton Mulder, Snekerstraat 25, Bolsward, tel: 0515-573216
Wilt u altijd deze kalender bij u hebben, probeer dan eens de app voor IOS en Android!
 
Geslaagde eerste activiteit Paus Franciscusgroep!
vrijdag, 16 september 2016 18:49

Zoals u waarschijnlijk wel weet heeft ook onze parochie een Paus Franciscusgroep. Deze groep heeft voor de vakantieperiode in samenwerking met Vluchtelingenwerk Noord Nederland een prachtige activiteit georganiseerd. Op zaterdag 9 juli jl. hebben we met 15 mensen uit Eritrea en een aantal vrijwilligers van Vluchtelingenwerk gekookt en gegeten in de Maria van Sevenwoudenzaal.  Zo hebben wij kunnen genieten van typische gerechten uit de Eritrese keuken, zoals injera, een pannenkoekachtig brood gemaakt van teff meel.

Lees meer...
 
Geloofscursus: 7 evangelieverhalen
dinsdag, 13 september 2016 00:00

Vanaf oktober willen we weer eens per maand een avond aanbieden om gezamenlijk ons geloof te verdiepen. Deze keer zullen we telkens een korte passages uit de evangeliën met elkaar bespreken. Als leidraad gebruiken we elke avond een preek van de beroemde kerkvader bisschop Aurelius Augustinsus. Hij leefde in de vijfde eeuw. Zijn geschriften hebben tot op de dag van vandaag grote invloed in de kerk, zowel onder katholieken als protestanten. De preken die hij hield waren bedoeld voor het grote publiek en zijn dus niet heel erg moeilijk. De bedoeling was dat ze voor zoveel mogelijk mensen – gestudeerd of niet – aansprekend waren. Bisschop Augustinus was daar een meester in.

Lees meer...
 
Presentatie World Servants
woensdag, 07 september 2016 00:00
Graag willen wij Arno, Femke, Rienke, Mirjam en Rienke u bedanken voor de financiële bijdrage die wij als World Servants groep Workum /Koudum van u hebben ontvangen. Mede hier door is het mogelijk dat wij in Ghana, Malawi en Zambia kunnen deelnemen aan de projecten van World Servants. Om u te laten zien wat wij daar allemaal hebben gerealiseerd nodigen wij u uit op 20 September om 20.00 uur in “Oer de Toer” van de Protestantse gemeente, Merk 7 in Workum.
Wij verzorgen daar een presentatie, heeft u hier belangstelling voor dan horen wij dat graag via de mail:   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  of telefoon:  0515-540013 Marja de Vries.
 
Met vriendelijke groet,
World Servants groep Workum/Koudum
 
Heart to imagine
dinsdag, 06 september 2016 00:00

M25 Jongerenweekend 14-16 oktober 2016

 
Het eerste weekend van de herfstvakantie is het weer zo ver: jongeren uit heel Friesland gaan met elkaar de uitdaging aan om iets te betekenen voor hun medemens, en ontdekken ook wat dit te maken heeft met wat ze geloven. Een weekend lang allerlei leuke activiteiten zoals film, sport en spel, workshops en natuurlijk flink de handen uit de mouwen steken voor een ander. Dit jaar is het thema ‘Heart to imagine’, en gaan jongeren iets ontdekken van wat het betekent om vluchteling te zijn.
Lees meer...
 
Kerk en pastorie Makkum te koop
zaterdag, 20 augustus 2016 13:00
Als gevolg van een bezinning op hoe we als parochie aan onze toekomst willen werken, is besloten het huidige kerkgebouw te Makkum inclusief de pastorie te koop aan te bieden. Meer informatie kan verkregen worden via de makelaar KKG: http://www.kkgkka.nl/aanbod/makkum/.
Elders in Makkum is de parochie bezig een ander onderkomen te realiseren met de bedoeling daar heel concreet middenin de samenleving te geloven en dienstbaar te zijn.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 58