Kerstviering 2016 van KVG Bolsward
dinsdag, 10 januari 2017 14:54

Op vrijdagavond 16 december 2016 opende voorzitter Clara Bakker in een sfeervol versierde zaal de kerstviering met een gedicht. Na de koffie/thee met een kerstbanketstaafje trad het koor “Joachim” o.l.v. Cecilia Bekema op met bekende en minder bekende kerstliederen.
Zij brachten de kerstsfeer er echt in en bij de samenzang werd enthousiast meegezongen.

Lees meer...
 
Zegenen kindje-Jezus-beeldjes
vrijdag, 09 december 2016 00:00
Tijdens de vieringen van 17 en 18 december zullen we weer de gelegenheid geven om zegen te vragen over de kindje Jezus beeldjes uit onze kerststallen. Het is in middels een mooi gebruik geworden om op deze manier de Heer te vragen ons rijke en zinvolle kerstdagen te schenken. U kunt voorafgaand aan de viering uw beeldje (voorzien van een naamlabel) op de daarvoor bestemde plek voorin de kerk zetten. Het zegengebed spreken we uit tot slot van de voorbede. Uiteraard neemt u na afloop van de viering uw eigen beeldje(s) weer mee naar huis.
 
Tweede ledenavond van KVG Bolsward
vrijdag, 02 december 2016 14:03
Op woensdag 16 november 2016 komt mevrouw Renske de Vries-de Ree een lezing geven over natuurgeneeskunde. Na de opening van voorzitter Clara Bakker met een overweging over lichaam en geest, krijgt Renske het woord. Zij wordt deze avond vergezeld door Sanne van der Wal uit Heerenveen, die gespecialiseerd is in healing en persoonlijke groei.
Renske heeft al 10 jaar een praktijk in natuurgeneeskunde in Joure en daarvoor zo’n 15 jaar in Abbekerk.
Zij vertelt ons hoe ze van lerares Engels natuurgeneeskundige geworden is. Hoe ze haar eerste ervaring met het doorgeven van “energie” had en hoe ze erachter kwam dat ze ook paranormaal begaafd is. Uiteindelijk blijkt dat in de genen te zitten want zowel pake als oerpake waren “strijkers”.
Lees meer...
 
Nieuw Onze Vader
vrijdag, 25 november 2016 20:18

Vanaf dit weekend, het eerste weekend van de advent,  bidden we in de kerken van onze parochie het nieuwe Onze Vader, net als in de rest van Nederland en Vlaanderen. Dit is de nieuwe versie van het Onze Vader:

"Onze Vader, die in de hemel zijt,
uw naam worde geheiligd,
uw rijk kome,
uw wil geschiede
op aarde zoals in de hemel.
Geef ons heden ons dagelijks brood
en vergeef ons onze schulden,
zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren,
en breng ons niet in beproeving
maar verlos ons van het kwade."

Komt u ook naar onze vieringen?
Zaterdag 26 november om 19:00 uur in Bolsward, zondag 27 november om 9:30 in Workum, Witmarsum en Makkum en om 11.00 uur in Bolsward.

 
Jubilaris St. Franciscusherenkoor
vrijdag, 25 november 2016 16:42

Zondag 20 november (Feest van Christus Koning) is Cees Witteveen gehuldigd voor zijn veertig-jarig lidmaatschap van het St. Franciscus Herenkoor. Uit handen van pastoor Bultsma mocht hij de gouden speld, met oorkonde, van de NSGV ontvangen.

De huldiging van jubilarissen vindt traditiegetrouw plaats rond de naamdag van de Heilige Cecilia op 22 november. Sint Cecilia is de Patrones van de kerkmuziek.

 
26 november: Adventskransen maken
woensdag, 16 november 2016 09:30
De tijd van de lichtjes en kaarsjes is weer begonnen!
Net als vorig jaar gaan we weer adventskransen maken. Dan kun je op de zondagen in de adventstijd je eigen kaarsen aansteken; iedere week een kaarsje erbij totdat het Kerstmis is!
Wanneer
hoe laat
waar
wie
kosten
zaterdag 26 november
16.00 uur (afsluiting met viering om 19.00 uur)
Sint Franciscuskerk
alle kinderen   
gratis
Na het knutselen gaan we gezellig met elkaar eten en sluiten we af met een viering in de kerk om 19.00 uur. 
Lijkt het je leuk om te komen? Geef je dan zo snel mogelijk op via mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee! We hopen je te zien!!
Kinderwoorddienstteam Sint Franciscuskerk
 
50 jaar St. Franciscusdameskoor
vrijdag, 11 november 2016 00:00
Het St. Franciscus Dameskoor bestaat dit jaar 50 jaar en viert dit in het laatste weekend van november. Een korte terugblik op de historie van het koor:
Op initiatief van het Parochiebestuur en pastoor Bertels werd op 30 November 1966 het Dameskoor opgericht, met als naam Sint Franciscus Dameskoor. Het Dameskoor had als taak: het verzorgen van de zang bij Rouw- en trouwdiensten in onze parochie. Het is uit nood geboren aangezien destijds voor deze diensten alleen nog enkele oudere heren van het Herenkoor beschikbaar waren.
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 58