Maori's in de St. Franciscusbasiliek
zondag, 25 juni 2017 13:22

Zondag 25 juni 2017 zong de dansgroep Ngā Uri a Te Wai-o-Tāiki Cultural Group uit Aotearoa ("Land van de lange witte wolk", Nieuw-Zeeland) twee offerandeliederen in de communieviering in de St. Franciscusbasiliek.
De groep was in Bolsward voor het Internationaal Dansfestival Bolsward tijdens de Heamiel.

Meer foto's: klik hier

 

 
Diaconaal opbouwwerk genomineerd voor Inspiratieprijs
zaterdag, 17 juni 2017 15:29

Kledingbus dinsdag 20 juni op TV: NPO2, 16:20 u

Het diaconaal opbouwwerk van de Zalige Titus Brandsmaparochie en de Heilige Antonius van Padua-parochie is, samen met nog drie andere projecten,  genomineerd voor de Inspiratieprijs van Kansfonds en KRO-NCRV. Afgelopen dinsdag is diaconaal opbouwwerker Kees van Kordelaar samen met een aantal vrijwilligers in de rijdende kledingbus geïnterviewd door mediapriester Roderick Vonhögen.

Lees meer...
 
Nieuwe bisschop in Sint Franciscusbasiliek
maandag, 05 juni 2017 13:13

Mgr. Van den Hout op 5 juni 2017 in de St. FranciscusbasiliekOp 5 juni 2017 (twee dagen na zijn bisschopswijding) mochten we onze kersverse bisschop, Mgr. Van den Hout, ontvangen in de Sint Franciscusbasiliek. Niet alleen Tweede Pinksterdag, maar ook het feest van de Heilige Bonifatius én de 24e verjaardag van de priesterwijding van Mgr. Van den Hout.

Hij ging voor in de Eucharistieviering en dronk daarna koffie samen met ons in de Maria van Sevenwoudenzaal. En tussendoor nog even op de foto met de misdienaars!

Mgr. Van den Hout met pastoor Bultsma en misdienaars op 5 juni 2017 in de St. Franciscusbasiliek

 
Sint Franciscuskerk nu officieel een basiliek
dinsdag, 30 mei 2017 19:31

Kijk hier voor alle foto's

Tijdens een goedbezochte plechtige eucharistieviering op zondag 28 mei 2017 verrichtte de apostolisch nuntius in Nederland, Mgr. Aldo Cavalli, de proclamatie van de Sint Franciscusbasiliek. Door de pauselijke bul voor te lezen maakte hij officieel bekend dat paus Franciscus de parochiekerk te Bolsward de waardigheid van basilica minor had verleend. Met het in de basiliek plaatsen van de traditionele eretekens – tintinnabulum en conopeum – werd dit moment gemarkeerd.

Lees meer...
 
Proclamatieviering Sint Franciscusbasiliek op zondag 28 mei 2017
woensdag, 24 mei 2017 00:00

Speciale Pinksternoveen vanaf Hemelvaart

Op zondag 28 mei 2017 zal de apostolisch nuntius in Nederland, zijne hoogwaardige excellentie Mgr. Aldo Cavalli, tijdens een feestelijke eucharistieviering de proclamatie verrichten van de verheffing tot basilica minor van de Sint Franciscus van Assisikerk te Bolsward. Het decreet waarmee paus Franciscus deze titel verleende wordt door de nuntius voorgelezen waarna het conopeum en het tintinnabulum hun plaats in de basiliek krijgen.

Hoofdcelebrant tijdens de eucharistieviering zal de diocesaan administrator van het bisdom Groningen-Leeuwarden zijn, de hoogeerwaarde heer P. Wellen. Alle koren van de parochielocatie en het gehele pastorale team verlenen hun medewerking aan deze viering die om 11:00 uur begint.

Lees meer...
 
Jubileumbedevaart naar Kevelaer
dinsdag, 23 mei 2017 18:17

Donderdag 18 en vrijdag 19 mei zijn we met drie parochies op bedevaart naar Kevelaer gegaan. Met de H. Christoffelparochie, de Sint Antonius van Paduaparochie en de Zalige Titus Brandsmaparochie vierden we dat het dit jaar 125 jaar geleden is dat er vanuit het dekenaat Sneek voor de eerste maal een pelgrimsreis ondernomen werd naar Kevelaer. In totaal namen er 75 mensen deel aan deze bedevaart, bestaande uit een tweedaagse reis en een dagbedevaart.

Lees meer...
 
Rommelmarkt Workum: € 2800,-!
zaterdag, 13 mei 2017 18:43

Zaterdag 13 mei was weer de jaarlijkse rommel- en boekenmarkt “Rûn de tsjerke” bij de Werenfriduskerk in Workum. Het was een geslaagde dag ondanks de storende regenbuien die overtrokken. De voorlopig opbrengst van de markt is € 2800,- en is bestemd voor het onderhoud van de katholieke kerk in Workum. Dit bedrag is gehaald met hulp van de vele vrijwilligers die de hele dag actief waren.

Lees meer...
 
Ria Westendorp ontvangt waarderingsspeld parochie
donderdag, 11 mei 2017 14:49

Op 10 mei vond de jaarvergadering van onze parochie plaats in de Brouwershof in Workum. Op voordracht van de Locatieraad Workum is de waarderingsspeld van onze parochie, als bijzondere blijk van waardering, dit jaar uitgereikt aan mevrouw Ria Westendorp.

Lees meer...
 
Koster Anton Mulder krijgt waarderingsspeld parochie
maandag, 08 mei 2017 14:03

Anton Mulder heeft bij zijn afscheid als koster de waarderingsspeld van de Zalige Titus Brandsmaparochie ontvangen. Het waarderingsteken werd hem opgespeld door pastoor Bultsma tijdens de drukbezochte afscheidsreceptie op zondag 7 mei.

Anton trad op 1 augustus 1999 in dienst van toen nog de St. Franciscusparochie. In zijn toespraak dankte pastoor Bultsma hem om zijn inzet en trouw: “Hij was er altijd als het nodig was, zelf buiten de werkuren. Hij was voor velen een vertrouwd aanspreekpunt. En voor aanvang van de vieringen lag altijd alles keurig klaar.”

Lees meer...
 
13 mei: Rommel-en boekenmarkt “Rûn de tsjerke”.
maandag, 08 mei 2017 00:00

Zaterdag 13 mei staan de kramen weer rond de Werenfriduskerk aan het Noard in Workum . De vele boeken staan in de kerk. U bent welkom van 10.00 uur tot 15.00 uur. Toegang is gratis.

De spullen zijn gesorteerd. Dat maakt het wat gemakkelijker om te vinden wat u zoekt. De opbrengst is voor het onderhoud van  de Werenfriduskerk.

In de maanden juni, juli en augustus gaan we door met de verkoop in de toren bij de grote ofwel Getrudiskerk midden in Workum. Vrijwilligers staan daar van maandag tot en met zaterdag ’s middags klaar om zo geld bijeen te brengen voor het Liliane Fonds en de Werenfriduskerk.

U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in deze bijzondere locatie.


De rommelmarktcommissie.
 
Enquête Israël-bedevaarten
zaterdag, 29 april 2017 14:29

Het VNB Lourdeswerk in onze parochie organiseert bedevaartsreizen voor de Zalige Titus Brandsmaparochie, zoals dit jaar naar Kevelaer en eerder al naar Lourdes en Rome. Het Lourdeswerk is onderdeel van de Stichting VNB, dè katholieke reisorganisatie van Nederland. De VNB organiseert bedevaarten en andere reizen naar diverse bestemmingen, waaronder ook Israël.

In opdracht van de VNB onderzoekt studente Denise Slachter wat de redenen zijn waarom mensen wel of niet meegaan op een reis naar het Heilige Land. Ze heeft hiervoor een korte online vragenlijst gemaakt. Het invullen hiervan kost slechts enkele minuten. Wilt u deze enquête invullen?

Klik hier voor de enquête.

VNB Lourdeswerk Zalige Titus Brandsmaparochie

 
KVG Bolsward speelt het spel “ik hou van Holland”
vrijdag, 28 april 2017 00:00

Op woensdag 19 april was het alweer de laatste avond van het KVG seizoen. Het bestuur had bedacht om met z’n allen een spel te gaan spelen. Dit werd: “Ik hou van Holland”.
De parochiezaal werd versierd met oranje en rood/wit/blauwe vlaggetjes en ballonnen. Bij binnenkomst werden de dames meteen ingedeeld in twee groepen: de oranje en de rood/wit/blauwe groep. Na de koffie/thee kondigde Marian Schram, onze vice-voorzitter, de enige en echte Linda de Mol aan en kon het spel beginnen.
Lees meer...
 
10 mei: Parochieavond
woensdag, 26 april 2017 00:00
 
Op woensdag 10 mei om 19.30 uur wordt in de Brouwershof (Brouwersdyk 20)  te Workum de jaarlijkse parochieavond gehouden. Alle parochianen zijn hierbij van harte welkom!
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 6