Locatievoorzitter treedt in
woensdag, 27 september 2017 12:10

Onze parochiaan en voorzitter van de locatie Bolsward Henny Brouwer uit Bolsward gaat het klooster in. Op 8 oktober neemt ze afscheid om op 10 oktober als postulant te beginnen bij de Zusters Clarissen in Megen. In de Leeuwarder Courant van 25 september stond een mooi interview met haar.

Klik hier voor het artikel

 
Basilica-avond woensdag 4 oktober
vrijdag, 22 september 2017 11:46


Het patroonsfeest van onze basiliek, Sint Franciscus, willen we vieren met een basilica-avond. Om 19:00 uur vieren we de eucharistie waarin pastoor Bultsma zal voorgaan. Aansluitend staat er koffie en thee klaar in de Maria van Sevenwoudenzaal. Om 20:30 uur zal Kees Nieuwerth een inleiding verzorgen over de belangrijke in 2015 verschenen milieu-encycliek van Paus Franciscus "Laudato Si". Om 21:30 zullen inleiding en gesprek worden afgerond en is er nog gelegenheid om elkaar nader te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Lees meer...
 
Alpha-cursus start in Bolsward
maandag, 14 augustus 2017 10:58

Laagdrempelige geloofscursus

De Zalige Titus Brandsmaparochie organiseert samen met de Gasthuiskerk en Het Keerpunt vanaf september een Alpha-cursus, een basiscursus over ons christelijk geloof. In tien avonden en een weekend ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt.De cursus is bedoeld voor iedereen die die vragen heeft over de Bijbel of over het geloof, net tot het geloof is gekomen, of open staat voor het geloof. Deelname aan de cursus is in principe gratis.

In Mattheüs 28 geeft Jezus de opdracht om de wereld in te gaan om het evangelie te verkondigen, zodat steeds meer mensen Hem zullen volgen. De drie genoemde kerken van Bolsward geven met de Alpha-cursus gehoor aan deze oproep onder de naam Alpha Bolsward.

Lees meer...
 
Neem eens iemand mee naar de kerk!
vrijdag, 04 augustus 2017 00:00

Kerkproeverij 9 en 10 september: Laat de mensen proeven van jouw kerk!

We gaan iets nieuws doen! Iets wat heel erg voor de hand ligt en wat we misschien al veel eerder hadden moeten doen, wat in Engeland en de VS al jaren een bewezen succes is. Namelijk, gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Om het geloof te 'proeven'. Want waarom zou je datgene wat voor jou waardevol is alleen voor jezelf houden?

'Mijn kerk is zo gek nog niet!'

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zetten kerken in heel Nederland de deuren open voor de Kerkproeverij. Een landelijke campagne waar al meer dan 20 kerkgenootschappen aan meedoen. Ook wij als Zalige Titus Brandsmaparochie doen mee! Want wij willen heel graag een uitnodigende kerk zijn!

Wat is de bedoeling van deze campagne?

Lees meer...
 
Lezing en homilie van de basilica-avond op 27 juli zijn beschikbaar
dinsdag, 01 augustus 2017 15:35


Op veler verzoek zijn de lezing van dr. H. Blommestijn en de preek van bisschop Van den Hout door beiden beschikbaar gesteld en op te vragen bij het secretariaat van de parochie. Een verzoek naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. is voldoende. U krijgt ze dan digitaal toegestuurd. Omdat er ook gevraagd werd naar de andere uitgesproken teksten is er een document samengesteld, waarin ook de uitgesproken gebeden, de lezingen uit de H. Schrift en het gedicht van pater Titus zijn opgenomen.

 
Geslaagde basilica-avond
vrijdag, 28 juli 2017 09:24

Mgr. Van den Hout gaat voor in de viering in de St. Franciscusbasiliek ter herdenking van het 75-jarig overlijden van Zalige Titus Brandsma

Meer foto's: klik hier

Donderdag 27 juli herdachten we in de Sint Franciscusbasiliek pater Titus, de patroon van onze parochie. Het was op 26 juli precies 75 jaar geleden dat hij in kamp Dachau werd omgebracht. De avond begon om 19:00 uur met een prachtige eucharistieviering in de goed gevulde basiliek. Onze bisschop Mgr. Van den Hout was hoofdcelebrant, bijgestaan door 7 concelebranten.

Lees meer...
 
Nieuws voor de jeugd
dinsdag, 11 juli 2017 00:00

Nieuw nieuw nieuw: Tienerwoorddienst

Na de zomer gaan we in de Sint Franciscusbasiliek van start met ‘tienerwoorddiensten’, een korte dienst tijdens de mis, speciaal voor jongeren vanaf ca 12 jaar.

De eerste keer zal zijn op zondag 10 september om 11.00 uur.

Noteer deze datum vast in de agenda en kom deze dag naar de mis!
Be there!

Voor de kids: Kinderwoorddienst

Voor kinderen van de basisschool is er om de week kinderwoorddienst tijdens de mis op zondag in de basiliek. Na de zomerstop gaan we op zondag 10 september weer van start.

Kom erbij! Je bent van harte welkom!

 
Maori's in de St. Franciscusbasiliek
zondag, 25 juni 2017 13:22

Zondag 25 juni 2017 zong de dansgroep Ngā Uri a Te Wai-o-Tāiki Cultural Group uit Aotearoa ("Land van de lange witte wolk", Nieuw-Zeeland) twee offerandeliederen in de communieviering in de St. Franciscusbasiliek.
De groep was in Bolsward voor het Internationaal Dansfestival Bolsward tijdens de Heamiel.

Meer foto's: klik hier

 

 
Diaconaal opbouwwerk genomineerd voor Inspiratieprijs
zaterdag, 17 juni 2017 15:29

Kledingbus dinsdag 20 juni op TV: NPO2, 16:20 u

Het diaconaal opbouwwerk van de Zalige Titus Brandsmaparochie en de Heilige Antonius van Padua-parochie is, samen met nog drie andere projecten,  genomineerd voor de Inspiratieprijs van Kansfonds en KRO-NCRV. Afgelopen dinsdag is diaconaal opbouwwerker Kees van Kordelaar samen met een aantal vrijwilligers in de rijdende kledingbus geïnterviewd door mediapriester Roderick Vonhögen.

Lees meer...
 
Nieuwe bisschop in Sint Franciscusbasiliek
maandag, 05 juni 2017 13:13

Mgr. Van den Hout op 5 juni 2017 in de St. FranciscusbasiliekOp 5 juni 2017 (twee dagen na zijn bisschopswijding) mochten we onze kersverse bisschop, Mgr. Van den Hout, ontvangen in de Sint Franciscusbasiliek. Niet alleen Tweede Pinksterdag, maar ook het feest van de Heilige Bonifatius én de 24e verjaardag van de priesterwijding van Mgr. Van den Hout.

Hij ging voor in de Eucharistieviering en dronk daarna koffie samen met ons in de Maria van Sevenwoudenzaal. En tussendoor nog even op de foto met de misdienaars!

Mgr. Van den Hout met pastoor Bultsma en misdienaars op 5 juni 2017 in de St. Franciscusbasiliek

 
Sint Franciscuskerk nu officieel een basiliek
dinsdag, 30 mei 2017 19:31

Kijk hier voor alle foto's

Tijdens een goedbezochte plechtige eucharistieviering op zondag 28 mei 2017 verrichtte de apostolisch nuntius in Nederland, Mgr. Aldo Cavalli, de proclamatie van de Sint Franciscusbasiliek. Door de pauselijke bul voor te lezen maakte hij officieel bekend dat paus Franciscus de parochiekerk te Bolsward de waardigheid van basilica minor had verleend. Met het in de basiliek plaatsen van de traditionele eretekens – tintinnabulum en conopeum – werd dit moment gemarkeerd.

Lees meer...
 
Proclamatieviering Sint Franciscusbasiliek op zondag 28 mei 2017
woensdag, 24 mei 2017 00:00

Speciale Pinksternoveen vanaf Hemelvaart

Op zondag 28 mei 2017 zal de apostolisch nuntius in Nederland, zijne hoogwaardige excellentie Mgr. Aldo Cavalli, tijdens een feestelijke eucharistieviering de proclamatie verrichten van de verheffing tot basilica minor van de Sint Franciscus van Assisikerk te Bolsward. Het decreet waarmee paus Franciscus deze titel verleende wordt door de nuntius voorgelezen waarna het conopeum en het tintinnabulum hun plaats in de basiliek krijgen.

Hoofdcelebrant tijdens de eucharistieviering zal de diocesaan administrator van het bisdom Groningen-Leeuwarden zijn, de hoogeerwaarde heer P. Wellen. Alle koren van de parochielocatie en het gehele pastorale team verlenen hun medewerking aan deze viering die om 11:00 uur begint.

Lees meer...
 
Jubileumbedevaart naar Kevelaer
dinsdag, 23 mei 2017 18:17

Donderdag 18 en vrijdag 19 mei zijn we met drie parochies op bedevaart naar Kevelaer gegaan. Met de H. Christoffelparochie, de Sint Antonius van Paduaparochie en de Zalige Titus Brandsmaparochie vierden we dat het dit jaar 125 jaar geleden is dat er vanuit het dekenaat Sneek voor de eerste maal een pelgrimsreis ondernomen werd naar Kevelaer. In totaal namen er 75 mensen deel aan deze bedevaart, bestaande uit een tweedaagse reis en een dagbedevaart.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 6