Bisdom organiseert cursus "Kerkelijk jaar en liturgie"
zaterdag, 28 oktober 2017 08:44

In November 2017 start de Diocesane Werkgroep voor Liturgie een cursus voor parochianen die zich willen verdiepen in het kerkelijk jaar. De cursus heeft een toegankelijk karakter waarbij aspecten van het kerkelijk jaar worden belicht. De cursus start op 22 november 2017 in Emmeloord en op 29 november 2017 in Emmen. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten. Tijdstip ’s avonds van 20.00-22.00 uur.

Voor uitgebreide informatie en opgave kunt u hier klikken.

 
KVG Bolsward opent seizoen 2017/2018 met palliatieve zorg
vrijdag, 27 oktober 2017 08:16

Op 16 oktober 2017 wordt, na een goedbezochte woord- en gebedsdienst met als voorganger pastor Nelleke ten Wolde, de jaarvergadering van het KVG Bolsward gehouden. Na de jaarvergadering komt mevrouw Janine Welbedacht een lezing met PowerPointpresentatie geven over hospice “De Kime” in Sneek. De officiële naam is VPTZ ZFW “De Kime”. Dit staat voor Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuidwest-Friesland.  Palliatieve zorg is: geen dagen aan het leven maar leven aan de dagen toevoegen, dit in tegenstelling met curatieve zorg, waarbij genezing voorop staat. Het leven wordt afgerond op een waardige en voor iedereen unieke manier waarbij aandacht wordt geschonken aan de fysiek, de psyche maar ook aan het spirituele. Zowel voor de gast als voor de vrijwilligers is dit een zeer intensieve periode. De vrijwilligers werken in het hospice, maar ook bij mensen thuis en in verzorgings- en verpleeghuizen.

Lees meer...
 
20 oktober: Inspiratiedag
maandag, 16 oktober 2017 20:44

Over nieuwe sociale infrastructuur op buurtniveau

Thema:

Het creëren van nieuwe sociale infrastructuur op buurtniveau en hoe deze een bijdrage zou kunnen leveren in de aanpak van armoede.

Inleiders:

Hans Weggemans, onder meer projectleider Inclusieve Stad, een samenwerking van de steden Eindhoven, Utrecht, Zaanstad, Leeuwarden en Enschede.
Chris Wever, mede oprichter–initiatiefnemer van de Sociale in Winkel in Broek op Langedijk.
Johannes Langkester, van Netwerk Duurzame Dorpen

Lees meer...
 
28-29 oktober: Praiseweekend
zaterdag, 07 oktober 2017 18:09

In het weekend van 28 en 29 oktober zal er in de Sint Franciscusbasiliek weer een praise-weekend gehouden worden.

Zaterdagavond is er om 20.00 uur een oecumenische praise met de katholieke praise-band Jacobs Ladder. Het thema is "Vernieuw ons, Heer". Net als vorig jaar verwelkomen we medechristenen uit alle christelijke gemeenten in Bolsward en hopelijk ook nog daar buiten. Na afloop is er nog wat te drinken in de Maria van Sevenwoudenzaal.

De band Jacobs Ladder begeleidt op zondagmorgen de eucharistieviering. Dit zal een gewone viering zijn met alleen aangepaste gezangen. Zoals gewoonlijk is er na afloop koffie en thee. Welkom!

Wie een voorproefje zou willen van de band kan kijken op https://www.facebook.com/bandJacobsladder/.

 
Opening seizoen Bolswarder vrouwenverenigingen
zaterdag, 30 september 2017 15:16

Woensdagavond 27 september 2017 opende het seizoen voor alle Bolswarder vrouwenverenigingen met een avond in het Marnetheater. Een avond, die bijgewoond werd door 183 dames. Marc Vrolijk van Vrolijk Entertainment trad op met het programma “Zingen bij de afwas”.

Een programma dat ons door de aankleding van het toneel en de getoonde videobeelden terugvoerde naar de zestiger jaren, de tijd waaraan de meeste van ons goede herinneringen hebben. Met sketches en liedjes, waarvan verschillende meegezongen konden worden, kreeg Marc de stemming er goed in.

In de pauze was er een drankje en wat hapjes, verzorgd door de dames van de KPO en het KVG. Na afloop bedankte Clara Bakker, voorzitter van het KVG Marc Vrolijk voor de gezellige avond, de conciërges van het Marne College voor hun inzet en de sponsors, het Sint Anthony Gasthuis en Stichting Het Weeshuis, voor hun bijdrage, die deze avond mede mogelijk maakte. Ook supermarktketen Poiesz kreeg een bedankje voor hun korting op het gebak. We proberen om deze avond, die inmiddels al een traditie is, nog vele jaren door te laten gaan.

 
Locatievoorzitter treedt in
woensdag, 27 september 2017 12:10

Onze parochiaan en voorzitter van de locatie Bolsward Henny Brouwer uit Bolsward gaat het klooster in. Op 8 oktober neemt ze afscheid om op 10 oktober als postulant te beginnen bij de Zusters Clarissen in Megen. In de Leeuwarder Courant van 25 september stond een mooi interview met haar.

Klik hier voor het artikel

 
Basilica-avond woensdag 4 oktober
vrijdag, 22 september 2017 11:46


Het patroonsfeest van onze basiliek, Sint Franciscus, willen we vieren met een basilica-avond. Om 19:00 uur vieren we de eucharistie waarin pastoor Bultsma zal voorgaan. Aansluitend staat er koffie en thee klaar in de Maria van Sevenwoudenzaal. Om 20:30 uur zal Kees Nieuwerth een inleiding verzorgen over de belangrijke in 2015 verschenen milieu-encycliek van Paus Franciscus "Laudato Si". Om 21:30 zullen inleiding en gesprek worden afgerond en is er nog gelegenheid om elkaar nader te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Lees meer...
 
Alpha-cursus start in Bolsward
maandag, 14 augustus 2017 10:58

Laagdrempelige geloofscursus

De Zalige Titus Brandsmaparochie organiseert samen met de Gasthuiskerk en Het Keerpunt vanaf september een Alpha-cursus, een basiscursus over ons christelijk geloof. In tien avonden en een weekend ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt.De cursus is bedoeld voor iedereen die die vragen heeft over de Bijbel of over het geloof, net tot het geloof is gekomen, of open staat voor het geloof. Deelname aan de cursus is in principe gratis.

In Mattheüs 28 geeft Jezus de opdracht om de wereld in te gaan om het evangelie te verkondigen, zodat steeds meer mensen Hem zullen volgen. De drie genoemde kerken van Bolsward geven met de Alpha-cursus gehoor aan deze oproep onder de naam Alpha Bolsward.

Lees meer...
 
Neem eens iemand mee naar de kerk!
vrijdag, 04 augustus 2017 00:00

Kerkproeverij 9 en 10 september: Laat de mensen proeven van jouw kerk!

We gaan iets nieuws doen! Iets wat heel erg voor de hand ligt en wat we misschien al veel eerder hadden moeten doen, wat in Engeland en de VS al jaren een bewezen succes is. Namelijk, gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Om het geloof te 'proeven'. Want waarom zou je datgene wat voor jou waardevol is alleen voor jezelf houden?

'Mijn kerk is zo gek nog niet!'

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zetten kerken in heel Nederland de deuren open voor de Kerkproeverij. Een landelijke campagne waar al meer dan 20 kerkgenootschappen aan meedoen. Ook wij als Zalige Titus Brandsmaparochie doen mee! Want wij willen heel graag een uitnodigende kerk zijn!

Wat is de bedoeling van deze campagne?

Lees meer...
 
Lezing en homilie van de basilica-avond op 27 juli zijn beschikbaar
dinsdag, 01 augustus 2017 15:35


Op veler verzoek zijn de lezing van dr. H. Blommestijn en de preek van bisschop Van den Hout door beiden beschikbaar gesteld en op te vragen bij het secretariaat van de parochie. Een verzoek naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. is voldoende. U krijgt ze dan digitaal toegestuurd. Omdat er ook gevraagd werd naar de andere uitgesproken teksten is er een document samengesteld, waarin ook de uitgesproken gebeden, de lezingen uit de H. Schrift en het gedicht van pater Titus zijn opgenomen.

 
Geslaagde basilica-avond
vrijdag, 28 juli 2017 09:24

Mgr. Van den Hout gaat voor in de viering in de St. Franciscusbasiliek ter herdenking van het 75-jarig overlijden van Zalige Titus Brandsma

Meer foto's: klik hier

Donderdag 27 juli herdachten we in de Sint Franciscusbasiliek pater Titus, de patroon van onze parochie. Het was op 26 juli precies 75 jaar geleden dat hij in kamp Dachau werd omgebracht. De avond begon om 19:00 uur met een prachtige eucharistieviering in de goed gevulde basiliek. Onze bisschop Mgr. Van den Hout was hoofdcelebrant, bijgestaan door 7 concelebranten.

Lees meer...
 
Nieuws voor de jeugd
dinsdag, 11 juli 2017 00:00

Nieuw nieuw nieuw: Tienerwoorddienst

Na de zomer gaan we in de Sint Franciscusbasiliek van start met ‘tienerwoorddiensten’, een korte dienst tijdens de mis, speciaal voor jongeren vanaf ca 12 jaar.

De eerste keer zal zijn op zondag 10 september om 11.00 uur.

Noteer deze datum vast in de agenda en kom deze dag naar de mis!
Be there!

Voor de kids: Kinderwoorddienst

Voor kinderen van de basisschool is er om de week kinderwoorddienst tijdens de mis op zondag in de basiliek. Na de zomerstop gaan we op zondag 10 september weer van start.

Kom erbij! Je bent van harte welkom!

 
Maori's in de St. Franciscusbasiliek
zondag, 25 juni 2017 13:22

Zondag 25 juni 2017 zong de dansgroep Ngā Uri a Te Wai-o-Tāiki Cultural Group uit Aotearoa ("Land van de lange witte wolk", Nieuw-Zeeland) twee offerandeliederen in de communieviering in de St. Franciscusbasiliek.
De groep was in Bolsward voor het Internationaal Dansfestival Bolsward tijdens de Heamiel.

Meer foto's: klik hier

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 6