dr. H.H. Blommestijn houdt een lezing over Pater Titus

Na de viering was er koffie en gelegenheid om het Titus Brandsma Museum naast de kerk te bezoeken. Vanwege de grote belangstelling was de lezing van dr. Blommestijn in de kerk in plaats van de Maria van Sevenwoudenzaal. Voor een gebiologeerd luisterend publiek liet hij aan de hand van pater Titus’ preken over Maria zien hoe Gods onvoorwaardelijke liefde voor iedere mens een wezenlijke drijfveer was voor Brandsma zelf.

Op veler verzoek zijn de lezing van dr. H. Blommestijn en de preek van bisschop Van den Hout door beiden beschikbaar gesteld en op te vragen bij het secretariaat van de parochie. Een verzoek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is voldoende. U krijgt ze dan digitaal toegestuurd. Omdat er ook gevraagd werd naar de andere uitgesproken teksten is er een document samengesteld, waarin ook de uitgesproken gebeden, de lezingen uit de H. Schrift en het gedicht van pater Titus zijn opgenomen

26 juli is het feest van Joachim en Anna, de ouders van Maria. Daarom wordt de naamdag van Zalige Titus Brandsma één dag later gevierd op 27 juli. De viering van Zalige Titus Bransma is één van de extra vieringen die in de basiliek worden gevierd.

Meer foto's: klik hier

(foto's: Patrick Janssen)