Het doel van deze campagne is dat jij als regelmatige kerkbezoeker erop uit gaat om iemand uit je omgeving persoonlijk mee te vragen naar de kerk. Voor velen is dit best een drempel. Vaak vinden we het voldoende om een gastvrije kerk te zijn onder het motto: wie komen wil, is welkom. Maar een uitnodigende kerk vraagt om meer.
Het idee is dat we mensen uit onze omgeving die misschien al jaren of nog nooit in de kerk zijn geweest, uitnodigen om eens met ons mee te gaan naar de kerk, naar een toegankelijke kerkdienst speciaal voor hen georganiseerd.

Waarom zou je iemand uitnodigen?

Er zijn natuurlijk veel redenen om dat niet te doen. Geloof is privé, daar val je anderen niet mee lastig; je weet niet precies hoe je iemand moet uitnodigen; iemand kan bedanken voor de uitnodiging of je bent bang voor moeilijke vragen. Maar er zijn ook veel redenen om de sprong wél te wagen.

Dus het hangt van jou af, of jij het durft. Om op je collega, buurman, vriend of familielid af te stappen en te zeggen: “Hé, ga je met me mee?”. Gewoon voor een keertje. Wie weet welke uitwerking het gaat hebben. Het gaat om het uitnodigen, dat we dat weer leren. En inderdaad, misschien zegt diegene: ik kom niet. Maar dan hebben we de uitnodiging wel gedaan. En dat telt!

Wij hopen dat je net zo enthousiast als ons bent geworden en met ons de uitdaging aan wilt gaan om iemand uit te nodigen!

Heb je vragen over of suggesties voor de Kerkproeverij dan kun je terecht bij:

Henny Brouwer
Tjitske Wortman