Vanwege de lockdown vieren we online vanuit de St. Franciscusbasiliek in Bolsward. Hierbij is een beperkte groep kerkgangers (en bedienaren) aanwezig.. Reserveren via de ticketshop is noodzakelijk en verplicht.

Lees hier alles over de vieringen en andere zaken in verband met de maatregelen

Zoals u waarschijnlijk wel weet heeft ook onze parochie een Paus Franciscusgroep. Deze groep heeft voor de vakantieperiode in samenwerking met Vluchtelingenwerk Noord Nederland een prachtige activiteit georganiseerd. Op zaterdag 9 juli jl. hebben we met 15 mensen uit Eritrea en een aantal vrijwilligers van Vluchtelingenwerk gekookt en gegeten in de Maria van Sevenwoudenzaal.  Zo hebben wij kunnen genieten van typische gerechten uit de Eritrese keuken, zoals injera, een pannenkoekachtig brood gemaakt van teff meel.

Wij hebben onze gasten laten kennismaken met zuurkool en boerenkool.

Het was een gezellige avond en we hopen dan ook dat we dit nog een keer kunnen herhalen.
Mocht u na het lezen van bovenstaande denken, ik zou ook wel zo’n soort activiteit met andere mensen willen organiseren, meld u zich dan en sluit u aan bij de Paus Franciscusgroep!

Voor meer informatie kunt u mailen met