De retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De teksten werden speciaal geschreven door het team van de Oude Abdij in Drongen: Jan Christiaens, André Cnockaert sj, Walter Fabri sj, Wauthier de Mahieu sj, Pieter Van Petegem. Deze digitale retraites worden aangeboden via de website www.ignatiaansbidden.org en zijn een realisatie van het Platform voor spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen.

WIE:

In het voorjaar van 2015 namen 11.000 mensen deel aan onze digitale 40-dagenretraite. De meesten kwamen uit Nederland en Vlaanderen. Maar ook uit 96 andere landen schreven expats zich in. De talrijke reacties in het gastenboek en per e-mail tonen dat deze formule mensen echt helpt om dichter bij God te komen.

HOE:

De website en de e-mails zijn zo gemaakt dat zij makkelijk leesbaar zijn op smartphone en tablet. Met één druk op de knop kan je de teksten van je keuze uitprinten.
Deze retraites willen de digitale en fysieke geloofswereld dichter bij elkaar brengen. Daarom worden de deelnemers uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Dit kan via het gastenboek. Ook worden in heel Nederland en Vlaanderen uitwisselingsgroepjes georganiseerd. Deelnemers kunnen ook zelf een groepje vormen in hun parochie, gemeente, gemeenschap, gebedsgroep, bijbelgroep, thuis enz. De website biedt hiervoor een eenvoudige werkwijze aan.

NU:

Inschrijven op de adventsretraite doe je door je e-mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org.

KOSTEN:

Deze retraite is gratis.