Reserveren voor het bijwonen van vieringen in onze kerken is een optie, maar niet noodzakelijk. Als u een ticket reserveert, bent u wel verzekerd van een plaats.
U kunt de zondagse viering vanuit onze St. Franciscusbasiliek in Bolsward online volgen.

Lees hier alles over de vieringen en andere zaken in verband met de corona-maatregelen

Ticketshop voor

Vieringen

Kledingbank

alt

In het kader van onze jarenlange relatie met de het bisdom Ilagan op de Filippijnen, zijn er begin april 2011 negentien grote dozen met goederen verstuurd naar Mar en Ellen Llarenas van de St. Mattheus parochie in San Mateo. Dit uiteraard na eerst contact te hebben gehad, of er behoefte was aan deze zending. De dozen waren voornamelijk gevuld met laboratoriumuitrusting en schoolbenodigdheden, zoals ringbanden met bijbehorend papier, welke het Friesland College in Leeuwarden beschikbaar had gesteld. Verder verbandmiddelen en andere medische zaken van het M.C.L. in leeuwarden. Omdat het zware en grote dozen betreft werden ze bij ons thuis op zolder ingepakt en hebben dames van “Cantus Deo” geholpen om het vele glaswerk zorgvuldig in papier te pakken om gereed te maken voor verzending.

 

alt

Zorgvuldig wordt het glaswerk ingepakt.

Enkele mannen hebben nadien geholpen om deze zware dozen (60-80 kg.) van zolder naar beneden te sjouwen. De Parochiële Caritas Instelling stond garant voor de verzendkosten.

alt

De dozen die klaar stonden voor verzending.

Begin juni kwamen de goederen op de plaats van bestemming aan. Onze Filippijnse vrienden hebben al dat materiaal voor ons gesorteerd en verdeeld over een zestal scholen en twee klinieken in San Mateo. Langzaamaan komen er bedankjes binnen, soms in de vorm van een soort oorkonde. Deze bedankjes zijn doorgespeeld aan de directie van het Friesland College en natuurlijk ook aan onze P.C.I.

Begin september 2011 zijn er opnieuw zes dozen verzonden met o.a. méér laboratoriumuitrusting, kleine schoolbenodigdheden als schrijfblokken en schrijfgerei, speelgoed en poppen, aangevuld met goede gebruikte kleding. Deze dozen worden verwacht nét voor Kerstmis en zijn een welkom kerstcadeau voor onze overzeese broeders en zusters.

Intussen verzamelen we weer allerlei zaken welke gebruikt kunnen worden door kinderen en/of de meest armen onder de plaatselijke bevolking. Leer- en ontwikkelingsmiddelen met name voor kinderen met een beperking; zoals kleur- en gewone potloden (geen stiften, want die drogen uit), schriftjes, kladblokken, kleurboekjes, enz., speelgoed waarmee onze kinderen vanaf 0 jaar al in de box spelen (zonder batterijen en i.v.m. de hygiëne géén knuffels). Gebruikt, maar nog goed, hand-gereedschap. Stoffen en handwerkspulletjes. Goede gebruikte zomerse (het is daar immers altijd warm) baby- en kinderkleding.
Mogelijk kunnen we april of juni 2012 weer een aantal dozen laten versturen? U mag goederen bij ons thuis langsbrengen, of u belt en het wordt opgehaald.

Peter en Baukje de Boer-Adema, Hindricusstraat 14, Bolsward. Tel. 0515-57 54 05

Vieringen binnenkort